30 yıl sonra bir kez daha kameralara yakalandı

Abone Ol google-news

Taş Devri dönemine ait mağara resimlerinde duvarlara çizimi yapılan ancak son 30 yıldır görülmeyen 'fare geyiği' 30 yıl sonra bir kez daha kameralara yakalandı. Asya'da yapılan keşif bilim insanlarını heyecanlandırdı.

12 Kasım 2019 Salı, 14:26

Gümüş sırtlı Chevrotain (Fare Geyiği) olarak bilinen iri bir tavşan boyutlarındaki nadir tür 1990 yılından sonra ilk kez görüldü. 1907 yılından sonra sadece 1990 yılında görüntülenen nadir tür Vietnam'da ortaya çıktı. Annamite Dağları'ndaki araştırmacıların kurduğu foto kapanlar sayesinde kaydedilen eşsiz hayvanlar koruma altına alınacak.

Minyatür bir geyik türü olan Fare Geyiği hakkında Global Wildlife Conservation’te (GWC) biyolog olan An Nguyen şunları söyledi:

Vietnam’da yaşayan ve vahşi yaşamı koruma alanında çalışanlarımı için Fare Geyiklerinin hala var olup olmadığı sorusu bizi yıllardır meşgul ediyordu. Bizi doğru yöne sevk edecek çok az bilgi vardı ve ne olacağını bilmiyordu. Çok az sayıda tespit edilmiş olsa bile bizim için büyük bir keşif.

30'dan fazla hareketli kamera yerleştirdik. 6 ay süren çalışmaların ardından ilk kez bir fotoğraflarını çekme şansı bulduk. 30 yıldır kayıp olan bir tür bir kaç ay içerisinde bulundu. Aynı alana 29 kamera daha kurduk. 5 ay boyunca çekim yaptık ve bin 881 fotoğraf daha çektik.