AKP'li üye ağzını açar açmaz İBB Meclis'i böyle karıştı!

Abone Ol google-news

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi’nin AKP’li üyesi Yavuz Selim Tuncer’in İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan “Ekrem bey” diye bahsetmesi CHP'li meclis üyelerinin “başkan diyeceksin” tepkilerine neden oldu. Bununla da yetinmeyen Tuncer bu kez İYİ Partili İbrahim Özkan’a yönelik “Eline bir metin veriliyor gelip burada okuyor” çıkışında bulunması tansiyonu yükseltti.

13 Aralık 2019 Cuma, 13:01

İBB Meclisi 2. Başkanvekili Ömer Faruk Kalaycı başkanlığında toplanan İBB Meclis oturumunda AKP'li meclis üyesi Yavuz Selim Tuncer'in gündem dışı söz alarak İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na "Ekrem bey" diye hitap etmesi CHP'li meclis üyerlernden büyük tepki aldı. CHP'li meclis üyeleri AKP'li Tuncer'e İmamoğlu için “başkan diyeceksin” telkininde bulundular.

Tuncer'in konuşmasının devamında tartışma yaratan “kaz yemeği” ile ilgili sarf ettiği sözler ve İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan'a yönelik “tavsiyeleri” de oldukça dikkat çekti.

Tuncer İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan'a “İbrahim beye bir metin veriliyor ve gelip burada okuyor. CHP grup başkan vekili Doğan (Subaşı) beyden çok daha keskin, çok daha ideolojik konuşmalar yapıyor. Ben acizane İbrahim kardeşime şunu tavsiye ediyorum: Siz Ekrem İmamoğlu'nun burada belediye başkanı olmasında çok büyük katkısı olan bir parti ve grupsunuz. Ağırlığınızın kıymetini bilin, teşkilatlarınıza sahip çıkın. Teşkilatlarınızın işe alımlarını takip edin. Teşkilatınızın İBB'den faydalanması ile alakalı teşkilatlarınızdan çok ciddi talepler alıyorum elimden geldiğince yapıyorum. Ufak bir tavsiyem de acizane akıl vereyim hiçbir şey bilmiyorsanız hiçbir şey anlamıyorsanız CHP grup başkan vekiline bakın. Eğer o elini kaldırıyorsa siz indirin, eğer o elini indiriyorsa siz kaldırın. Mutlaka doğruyu bulacaksınız” diye seslendi.

"KANAL İSTANBUL'A KAFAYI TAKMIŞ"

İmamoğlu hakkında da konuşan Tuncer “Bugünlerde Ekrem bey Kanal İstanbul'a kafayı takmış. Belediyeciliğin dışında her şeyle alakalı konuşuyor. Ben takip ediyorum asla bırakmam. Daha önceki beyanatlarının takipçisiyim. İstanbul'a 15 yaşam vadisi vaadi var. Sen bize bundan haber ver, bırak kanalı manalı asli işini yap sen. Bizim sofra destek paketi, evlilik destek paketi ne oldu? O da hikâye oldu. Sürekli suni gündem” diye konuştu.