Arkadaşları intihar eden Üsküdar Belediye işçileri: Biz de mi intihar edelim?

Abone Ol google-news

İstanbul’da AKP’li Üsküdar Belediyesi’nde işten çıkarılan işçiler, bugün bir kez daha belediye önünde eylem yaptı. İşçiler, belediyedeki işinden çıkarıldıktan sonra iş bulamadığı ve yaşadığı maddi sıkıntılardan dolayı 2 Ocak’ta intihar eden Recep Kılınçarslan’ı anımsatarak “Bizler de mi intihar edelim?” diye sordu.

07 Ocak 2020 Salı, 15:12

31 Mart seçimlerinin ardından Üsküdar Belediyesi’nde gerekçe gösterilmeden işten çıkarılan işçiler, her hafta salı günü yaptıkları eylemlerinin 17’ncisi için bugün yine bir araya geldi. “Üsküdar Belediyesi, arkadaşımızın hesabını vereceksin” pankartıyla belediye önünde eylem yapan işçiler, belediye bünyesinde bulunan Üsküdar Bilgi Evleri’ndeki işinden çıkarıldıktan sonra bunalıma giren ve yeniyılın ilk günlerinde yaşamına son veren Recep Kılınçarslan’ı da andı. Eylemde konuştuğumuz işçilerden Enver Ayvacı, belediyede 14 yıl boyunca temizlik işçisi olarak çalıştığını, işten atıldıktan sonra iş bulamadığını söyledi. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’e seslenen Ayvacı, “Camdan aşağı bak da bu insanlar neler yaşıyor gör. İşten çıkardığınız için arkadaşımız intihar etti. Bizler de mi intihar edelim” dedi.

'İSTİFA ETMELİYDİ'

İntihar eden arkadaşlarının katilinin Üsküdar Belediyesi başkanı ve belediye müdürler olduğunu savunan Ayvacı, “Arkadaşımızın intiharından sonra Hilmi Türkmen o koltuğu bırakıp, Üsküdar’ı terk etmeliydi. İnsanlığına yazıklar olsun. Kaç gündür uyuyamıyorum” diye konuştu.

‘BU MU VİCDANINIZ?'

Belediyenin Park ve Bahçeler Müdürlüğünde 7.5 yıl çalışan ve işten çıkarılan işçilerden Murat Baş ise 5 aydır işsiz olduğunu ve iki çocuğunun zor koşullarda okula gittiğini belirterek, şunları kaydetti:“Ekmeğe ihtiyacımız var. Çocuklarımızın rızkını elimizden aldınız. Arkadaşımızı intihara sürükleyenler çocuklarının yüzüne bakabilecek mi?Arkadaşımızın 7 yaşındaki çocuğu kime baba diyecek? Ey Hilmi bey, akşam çocuğunuz sizi evde bekleyecek ama arkadaşımızın çocuğu kimi bekleyecek? Bir insanın ekmeğini elinden alarak intihara zorlamak insanlığa sığar mı? Başkandan 10 defa randevu talep ettik ama bir gün bile bizimle görüşmedi. Hiç bir kurum bize dönüş yapmadı. Kimse sesimizi duymuyor. O zaman son çare arkadaşımız gibi intihar mı edelim? Bu mu sizin adaletiniz, bu mu vicdanınız?”

‘O YASALAR ARKADAŞIMIZI GERİ GETİRSİN'

Üniversite öğrencilerin de destek verdiği eylemde konuşan, İşçiyiz Biz platformundan Emre Öztürk ise şu açıklamada bulundu: “Arkadaşımızın faili bu binada oturanlardır. ‘İşçi atmak yasal diyorlar’ o zaman o yasalar intihara sürüklenen arkadaşımızı geri getirsin. Çözüm çok basit, işçileri, emekleriyle var ettikleri işlerinde atmayacaksın. Hilmi bey, ‘Kimse mağdur edilmedi, güle oynaya gittiler’ diyordu, hani nerede arkadaşımız? Arkadaşımız bizi bulamadı, o yalnızlık ve yoksulluk içinde yaşamına son verdi.”