Yer: İstanbul... Bıçakla restorana giren saldırgan öldürüldü!

Abone Ol google-news

Bayrampaşa’da bir kafeye elinde bıçakla giren Bulgaristan uyruklu Milen Stoyanov Bahchevanov, bir bekçiyi yaralayınca polis tarafından vurularak öldürüldü.

18 Ocak 2020 Cumartesi, 08:43



BEKÇİYİ KOLUNDAN YARALADI

Olay, dün saat 23.20 sıralarında Bayrampaşa Yıldırım Mahallesi Şehit Kamil Balkan Caddesi'ndeki restoranda meydana geldi. Bulgaristan uyruklu Milen Stoyanov Bahchevanov (33) henüz bilinmeyen bir nedenle elindeki bıçakla restorana girdi.

Restoranın üst katında bulunan bir kişiyi rehin almaya çalıştığı ileri sürülen Bahchevanov'un çevresindeki eşyalara da zarar verdiği iddia edildi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. İtfaiye önce su sıkarak Bahchevanov'u etkisiz hale getirmeye çalıştı ancak başarılı olamadı.

Sonrasında polisler içeri girerek Bahchevanov'u biber gazıyla etkisiz hale getirmeye çalıştı. Paniğe kapılan ve elindeki bıçağı savuran saldırgan bir bekçiyi kolundan yaralarken, polislerin açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti.

Kolundan yaralanan mahalle bekçisi Ömer Faruk E'nin de koluna 10 dikiş atıldığı, tedavisinin devam ettiği ve sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

GÖRÜ TANIKLARI OLAYI ANLATTI

Yaşadıkları korku dolu anları anlatan kafe çalışanı Halit Demirok, müşteri gibi gelen saldırganın bir süre kafenin alt katında oturduğunu söyleyerek, "2 kadın müşteri üst kata çıktı. Kadınların çıkmasıyla o da onların arkasından çıktı. Bıçakları çekince yukarıda olan 3 kadın hemen aşağıya indi.  Kimseye herhangi bir darbı, gaspı yada rehin alma durumu olmadı. Hiç bir şey konuşmadı, polisler geldi. 2 saate yakın polisler ikna etmeye çalıştı. Sonra polisin yukarıdan girmek istemesiyle izlediğiniz görüntüler ortaya çıktı" dedi. 

"MASA VE SANDALYELERİ YIĞINAK YAPTI"

Demirok, "Yukarıya çıkış zaten görüyorsunuz çok dar bir alan.  Masaları sandalyeleri memur arkadaşlar çıkmasın diye oraya yığmış. Eline ne geçirdiyse polislerin üzerine attı. Hiç bir şey konuşmadı adam. Polis üstten girmek isteyince panikledi, bir bekçi arkadaşı yaraladı. Hiç bir diyalog kurmadı" diye konuştu.

14 OCAK'TA TÜRKİYE'YE GELMİŞ

Bulgaristan uyruklu olan Milen Bahchevanov'un 14 Ocak'ta Bulgaristan'dan Türkiye'ye Kırklareli'nden giriş yaptığı tespit edildi. Nerede konakladığı ve kimlerle iletişim kurduğu ise araştırılıyor.

Polis ekiplerinin Bahchevanov'u vurduğu anlar ise kısa sürede sosyal medyada yayıldı ve tartışmalara neden oldu.

Birçok kişi ayakta durmakta dahi güçlük çeken bir kişinin elinde bıçak olsa dahi farklı yöntemlerle de etkisiz hale getirilebileceğini yazdı.