Aksiyon filmlerindeki dövüşme sahnelerini aratmadı! Çarşaflı soyguncuyla böyle boğuştu

Abone Ol google-news

Erzincan'da kadın giysisi giyerek kuyumcu dükkanını soymaya çalışan silahlı şahıs ile kuyumcu arasında yaşanan arbede güvenlik kamerasına yansıdı.

22 Ocak 2020 Çarşamba, 12:18

Alınan bilgiye göre, çarşaf giyen Nedim V. (54), Mesut Yıldırım'ın Fevzipaşa Caddesi'ndeki kuyumcu dükkanına geldi. Silahını çekerek vitrindeki altınları isteyen Nedim V.'ye Yıldırım karşı koydu. Arbede yaşanırken, durumu fark eden vatandaşlar polise haber verdi. Bölgeye gelen çok sayıda polis, etkisiz hale getirilen Nedim V.'yi gözaltına aldı. Yaşananlar güvenlik kameralarına yansıdı.

Güvenlik kamerasına yansıyan görüntüde, siyah çarşaflı olarak kuyumcuya giren zanlı tabancayı göstererek altınları istiyor. Soygun girişimi teşebbüste kalan zanlı ile iş yeri sahibi Mesut Yıldırım arasında çıkan arbedede tabanca yere düşüyor. Bu sırada olayı kapıdan gören bir vatandaş durumu çevredekilere söyleyerek, eline aldığı sandalyeyle zanlıya doğru ilerleyip, daha sonra geri çekiliyor. Yaşanan arbedede zanlıyı yumruk darbeleriyle etkisiz hale getiren iş yeri sahibi, olay yerine gelen polislere teslim ediyor.

DEHŞET ANLARINI ANLATTI

Yaklaşık 30 yıldır kuyumculuk yapan evli ve 2 çocuk babası 46 yaşındaki Mesut Yıldırım ise yaşadığı dehşet anlarını anlattı. Soyguncu ile arbede yaşadığını ifade eden Yıldırım, şahsın silahının olduğunu ve silahın ağzına mermi verildiğini kaydetti. Elinden geldiği kadar savunma pozisyonuna geçtiğini belirten Mesut Yıldırım, şöyle devam etti:

“Vitrini topluyordum. Yarısı geçmişti. Çarşaf giyinilmiş kadın görünümlü şahıs geldi. Ben ilk önce kadın zannettim. Zaten kadın kıyafetiyle de kamufle olmuştu. Gram altın sordu. Ben de vitrindeki altınları toplamıştım. Kasanın altından çıkarıp vermeye çalıştım. O arada arka tarafıma gelip müdahale etmeye çalıştı. Ben göz hizasından bir anormallik olduğunu fark ettim. Daha sonra şahsa müdahale ettim. Elimden geldiği kadar savunma pozisyonuna geçtim. Bir arbede yaşadık. Allah korudu. Silahı vardı mermisini ağzına vermişti. Yani beni Allah korudu. Şu anda bir sıkıntımız yok. Ben şahsı biraz hırpaladıktan sonra baktım yardıma ihtiyaç var. Komşuya bağırdım. O da hemen geldi. Zaten ben şahsı büyük oranda etkisiz hale getirmiştim. Daha sonra polisi aradık. Adalete teslim ettik.”

Öte yandan Erzincan Valiliğinde yapılan açıklamada ise, “Erzincan’da hırsızlık olayına karışan 1 şüpheli şahıs, Erzincan İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis ekipleri tarafından olay yerinde yakalanmıştır. İlimiz merkezindeki Fevzipaşa Caddesi üzerinde faaliyet gösteren bir kuyumcu dükkanında, 21 Ocak 2020 tarihinde kadın giysisi giyerek, yanında taşıdığı 1 adet tabanca ve sopa ile soygun yapmaya çalışan N.D. (54) isimli şüpheli şahıs, Erzincan İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis ekipleri tarafından yakalanarak, etkisiz hale getirilmiştir. Meydana gelen olayda; kuyumcu dükkanına giren N.D. isimli şüpheli şahıs, altın alma bahanesiyle bir süre oyaladığı işletme sahibine daha sonra tabanca doğrultarak, dükkanda bulunan altınları yanında getirdiği çantaya doldurmasını istemiştir. Bunun üzerine işletme sahibi, N.D. isimli şüpheli şahsa müdahalede bulunarak, soygunu engellemeye çalışmıştır. İşletme sahibi ile N.D. isimli şüpheli şahıs arasında yaşanan arbede esnasında olay yerine yakın bulunan polis ekipleri şahsı olay yerinde yakalayarak, etkisiz hale getirmiştir.

Olay sonrası N.D. isimli şüpheli şahsın yanında getirdiği çanta içerisinde yapılan aramada 2 adet plastik kelepçe, 1 adet içeriği bilinmeyen sıvı sprey, 1 adet tamir bandı, 2 adet market poşeti ile soygunda kullandığı 1 adet tabanca ile 1 adet sopada ele geçirilmiştir. Olayın ardından gözaltına alınan N.D. isimli şüpheli şahıs hakkında, 'silahlı yağma', 'kasten yaralama', '6136 SKM' ve 'mala zarar verme' suçlarından tahkikat başlatılmıştır. Vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğini sağlamak, ilimizde suç işlenmesini önlemek ve işlenmiş suçların faillerinin tespit edip yakalanması için çalışmalarımız kesintisiz ve kararlıkla devam etmektedir” denildi.