Kobe Bryant ve kızı yaşamını yitirdi

Abone Ol google-news

NBA efsanesi Kobe Bryant (41), Kaliforniya'da geçirdiği bir helikopter kazası sonucunda hayatını kaybetti. Helikopterde 9 kişinin bulunduğu ve kimsenin kurtulmadığı açıklandı. Bryant’ın 13 yaşındaki kızı Gianna Maria’da helikopterdeydi.

26 Ocak 2020 Pazar, 22:47

Basketbol efsanesi Kobe Bryant Kaliforniya'daki helikopter kazasında hayatını kaybetti. NBA tarihinin en önemli isimlerinden biri olan 41 yaşındaki Kobe Bryant ABD’ye göre sabah saatlerinde kendine ait Sikorsky S-76 tipi helikopteriyle geçirdiği kazada kurtulamadı. Kobe Bryant’ın 13 yaşındaki kızı Gianna Maria’nın da helikopter kazasında hayatını kaybettiği açıklandı.

9 KİŞİNİN YER ALDIĞI HELİKOPTERDE KURTULAN OLMADI

Helikopterde bir pilot ve 8 yolcunun bulunduğunu bildiren Los Angeles bölge şerifi Alex Villanueva, kaza bölgesinin durumu ve lokasyonu nedeniyle operasyonun günler süreceğini belirtti.

1991 model Sikorsky S-76B helikopter John Wayne Havaalanı’ndan sabah 09:06’da havalandı. Kazanın yaklaşık 40 dakika sonra olduğu tahmin ediliyor. Yetkililer 09:47’de ilk 911 aramasını aldı ve itfaiye ekipleri olay yerine intikal etti.

KOBE BRYANT KİMDİ?

Kobe Bean Bryant (41), lakabı Black Mamba, NBA takımlarından Los Angeles Lakers'ın formasını giymiş Amerikalı emekli profesyonel basketbolcuydu. NBA tarihinin en önemli basketbolcularından birisi olarak gösterilmekteydi. 


Kobe Bryant NBA All Star organizasyonunda 1998-2013 yılları arasında üst üste 15 kez seçilerek bu alanda rekor kırmıştır. Ayrıca 15 kez 11'i ilk takım olmak üzere NBA Yılın En İyi Beşi 15 kez All-Star 11 kez de NBA En İyi Savunma Takımı'na seçilmiştir. 2007-08 sezonunda kariyerinin tek normal sezonun MVP ödülünü kazanmıştır. 2016 yılında emekli olduğunda NBA tarihinin en skorer üçüncü oyuncusu unvanını kazanmıştı. Dün akşam Lebron James, Kobe Bryant'ın tüm zamanların en skorer oyuncusu sıralamasında geçmişti.

ATTIĞI SON MESAJ

Dün akşam oynanan karşılaşmada Lebron James'in NBA tarihinin en skorer oyuncusu listesinde kendisini geçmesi üzerine  sosyal medya üzerinden paylaşım yapan Bryant, " Oyunu ileriye taşımayı sürdürüyorsun @KingJames, Çok saygı duyuyorum kardeşim"