Binali Yıldırım'dan 'Berberoğlu' açıklaması

Abone Ol google-news

TBMM Başkanı Binali Yıldırım'dan Enis Berberoğlu'nun tahliyesiyle ilgili açıklama geldi.

23 Eylül 2018 Pazar, 12:33

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Özbekistan ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı'nda açıklama yaptı ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tahliyesi ile ilgili soruyu yanıtlayan TBMM Başkanı Binali Yıldırım 'Hukukçular tartışıyor. Bu tartışmanın ötesinde bir gerçek var. Berberoğlu serbet kalmıştır bu önemlidir. Bundan sonraki süreç kendi seyrinde devam edecektir' açıklaması yaptı.

Yıldırım'ın açıklamaları şöyle:

İÇ TÜZÜK ÇALIŞMALARI

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, "Yeni dönemde iç tüzüğün uyarlanması konusu var. Partilere yeni iç tüzükle ilgili tekliflerinizi TBMM'ye getirirseniz bir çalışma yapılabilir demiştim. Şuana kadar gelen bir teklif olmadı" dedi.

Yıldırım "Mevcut iç tüzük parlamenter sisteme uygun olarak icra ettiğimiz bir iç tüzüktür. Şimdi bunun Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine göre yeniden uyumlaştırılması var. Ayrıca yine yeni sistemde kanunların yapılma şeklinin değiştiğini dikkate alarak gerekli yeni düzenlemeler olması da söz konusu." diye konuştu.

BERBEROĞLU'NUN TAHLİYESİ

TBMM Başkanı Binali Yıldırım , " Enis Berberoğlu hakkında hukukçular tartışıyorlar. Verilen karardan sonra Berberoğlu tahliye edilmiştir, bu önemlidir. Bundan sonraki süreç kendi içinde devam edecektir" dedi.

MHP'NİN AF TEKLİFİ

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, MHP'nin af teklifine ilişkin, "Bütün grupların vereceği teklifler değerlendirilecektir. TBMM'ye sunulan bütün kanun teklifleri nasıl işlem görüyorsa bu teklif de aynı şekilde işlem görecektir" dedi.