Kanal D'nin dizisinde Çerkesleri kızdıran sahne

Abone Ol google-news

Kanal D'de yayınlanan dizide kullanılan ifadeler tepki topladı. CHP'li Öztunç konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

11 Ekim 2018 Perşembe, 14:28

 

Kanal D Televizyonunda ekrana gelen “Bir Umut Yeter” adlı dizinin 6 Ekim Cumartesi günü yayınlanan bölümünde geçen “Bunun sütü bozuk. Annesi şoförün yeğeniydi çok güzeldi. Tam bir Çerkes kızı” ifadelerine CHP Milletvekili Ali Öztunç sert tepki gösterdi. Öztunç, kanal yöneticilerini ve dizinin yapımcı ve senaristini kullanılan çirkin dil nedeniyle özür dilemeye davet etti.

Başrollerinde Tolgahan Sayışman, Esra Bilgiç Töre ve Hazal Subaşı’nın yer aldığı dizide geçen ifadeler her kesimden insanı rahatsız ederken, aynı zamanda eski bir RTÜK üyesi olan CHP’li Ali Öztunç, “Çerkes nüfusunun yoğun olarak yaşadığı Kahramanmaraş’ın milletvekili olarak bu dizide kullanılan ayrımcı dilden ve yakışıksız üsluptan ben de son derece rahatsız oldum” dedi.

“Çerkes örfünde birisi haksızlığa uğrarsa onun hakkı kendine bırakılmadan başkaları tarafında savunulmalı” ifadelerini kullanan Öztunç, sorumluları özür dilemeye çağırarak bir daha böyle bir olayın tekrarlanmaması için gerekli hassasiyetin gösterileceğinin taahhüt edilmesini istedi.

“PEK ÇOK KESİMDE İNFİALE NEDEN OLDU”

Öztunç’un konuyla ilgili basın açıklamasının tamamı şu şekilde;

“Kanal D Televizyonunda 6 Ekim 2018 Cumartesi Günü yayınlanan “Bir Umut Yeter” adlı dizide Çerkeslere ve kadınlara yönelik olarak kullanılan ayrımcı dil başta Çerkes yurttaşlarımız ve kadınlarımız olmak üzere toplumun pek çok kesiminde infiale neden olmuştur. Halkımız ve Sivil Toplum Kuruluşlarımız konuyu çeşitli kanallardan gündeme taşımış, RTÜK ve Kanal D başta olmak üzere ilgili kurumlara şikayetlerini yoğun bir şekilde resmi kanallardan bildirmişlerdir.