D-100'de 'uçaksavarlı' araç

Abone Ol google-news

Haliç Köprüsü’nden üzerindeki maket uçaksavarla trafikte seyreden araç, polis ekiplerini harekete geçirdi. Ümraniye’de yakalanan araç, trafikten men edilirken, sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü. Sürücü ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

04 Kasım 2018 Pazar, 10:38

 

D-100 karayolu Haliç Köprüsü’nde üzerinde maket uçaksavarla ilerleyen bir cip görenleri şaşkına çevirdi. Murat T. yönetimindeki 34 KYM 30 plakalı sivil cip, polis ekiplerini de harekete geçirdi. 

Haberin yayınlamasının ardından trafik polisleri ilk gördükleri yerde aracı durdurdu. Kadıköy'de yakalandığı öğrenilen aracın sürücüsü Murat Taşlıdağ Kadıköy Polis Merkezi'ne getirildi. Araçta bulunan silahın maket olduğu anlaşılırken, Taşlıdağ'a araç kullanırken cep telefonu ile konuşmak, emniyet kemerini takmamak, araçta teknik değişiklik yapmak, trafiği tehlikeye düşürmek suçlarından cezai işlem uygulandı.

ÖZEL BİR PARTİYE GİDİYORMUŞ

Araç ise trafikten men edildi. Taşlıdağ dün aracı kullanırken, maket silahın üstündeki brandanın uçtuğunu, istemeyerek böyle bir görüntüye yol açıldığını belirtti. Taşlıdağ'ın fuara gitmediği, özel bir partiye katılmak için yola çıktığı öğrenildi. Taşlıdağ'ın polis merkezindeki işlemleri sürüyor.

SERBEST BIRAKILDI

Araç Kadıköy İskele Polis Merkezi’ne getirilerek didik didik incelenirken, sürücüye dört farklı trafik kuralını ihlal ettiği ve trafik güvenliğini de tehlikeye düşürmekten idari işlem uygulandığı öğrenildi. Sürücü Murat T. ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.