Adnan Dinçer

Unutmak

25 Aralık 2019 Çarşamba

Derbi oynandı. Sonuç adına değil ama hakem kararlarına yorum dolu tepkiler var. VAR dahi fayda getirmedi. Oysa biz futbolu konuşsak!? Milyon Avro’ları yağdırdığımız sektörün, saha iflasından maç sonu kinayeli laf çakmaları, hakem Çakır’ın net performansından öne geçti. Maç sonu teknik direktör Ersun Yanal’ın gizemli ama anlaşılır açıklamaları ve Emre ile basının karşısındaki tavrı, F.Bahçe Başkanı Ali Koç’un geçen haftaki manalı söylemleri aklımızda kaldı.

Çalınmayan penaltılar Beşiktaş aleyhine yorumlansa da kendi sahasında oynayan F.Bahçe’nin galibiyeti doğaldı. 

“VAR niçin var” diye düşündüğümüzde bu karşılaşma sonunda çok anlamsız olduğu netleşti. Bizim futbol dünyamızda ve sonuçta kararı yine insan veriyor. Güvensizlik katılan futbolumuzun, kendi mecrasına bırakılması uygun görülüyor. 

Beşiktaş Başkanı Sayın Ahmet Nur Çebi net açıklamasını kamuoyunu bilgilendirmek adına zorluk yaşadı. Çünkü yıllardır görev yaptığım ve en modern cihazlardan HD yayınlarından sesini duyuran televizyonu kapatan zihneyete karşı duruşumun nedeni buydu. İki büyük zorlamasını yapanlar, yine ortalıkta konuşmaya başlarken algı ile spor dünyasına karşı saha dışında da mağlup olur, derdini anlatamazsın. Kendi yayın organını ve onun fedakar görevlilerini unutunca sesin kısılır, her anlamda haksız rekabet ortamının mağduru olursun. 

Galatasaray başarısızlıklarını sürdürüyor. Fatih Terim çaresizliği ve ters duruşuyla herkesi şaşırtıyor. “Bu kadroyu kim kurdu” diye sormaya hakkımız var!

Sivasspor puan kaybetmedi, bana göre aldı. Başakşehir iyi futbolu ve kazandığı puanlarla dikkat çekiyor. Trabzonspor’un çıkışını ve Alanyaspor’un başarısını devam ettirmesi, ligimizin heyecan veren canlı örnekleri oluyor. Demek ki kendi adıma sezon başı fal bakmamışım. Ne demiştim? “Bu yıl şampiyon Anadolu’dan çıkar!”



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Nihayet 20 Nisan 2024
Beşiktaş’a benzemek! 14 Nisan 2024
Bilen yönetsin! 13 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları