Çok da şaşırmadık!

13 Kasım 2015 Cuma

Hidayet Türkoğlu Basketbol Federasyonu’na resmen CEO olmuş. Bekliyorduk bunu. Federasyon Başkanlığı seçimleri öncesinde “yukarıdan” bir yerlerden Hido işaret ediliyordu ama Hidayet’in gönlünde NBA’da 1000 maç sınırını aşmak vardı. Katılmadı seçimlere. Harun Erdenay başkan oldu. Hoşnuttuk hepimiz Harun’dan ama o da ne? Avrupa şampiyonası elemelerinde televizyonlarda boy gösteren hep Hido oluyordu. Neyse! Belli ki emir büyük yerdendi. Sineye çektik Hido’nun eli cebinde pozlarını... Perşembenin gelişi çarşambadan belli olmuştu: Hido, CEO olacaktı ve 1 Kasım seçimlerinin ardından pat diye de oluverdi! Böylece seçimle Harun Erdenay, Turgay’ın yerine geçmiş, atamayla da Hido, Harun’un eski görevini üstlenmişti. Al gülüm ver gülüm! Demedi demeyin: Bu nöbet değişimi böylece sürüp gider ve en geç bir dönem sonra Hidayet Federasyon Başkanı olur...
Olsun elbette ama bizim korkumuz Hido’nun gaza gelip önümüzdeki ilk seçimde Harun’un karşısına aday olarak dikilmesidir. Yoksa, NBA’da edindiği deneyimi CEO’lukla geliştirerek Türk basketbolunun hizmetine sunacaksa... Ve bunu zamanı gelince yapacaksa... Yakışır Kaptan’a!
Bizim tanıdığımız Harun, Turgay Demirel gibi 20 yıl bu işi yapacak biri değildir. Bir dönem daha başkanlık yapar ve kendisinden sonra seçilecek olana bayrağı teslim eder. Bu Hido da olabilir başka biri de ama bu arada, eğer Turgay Demirel FIBA’da mutlu olmayıp (!) geri dönerse; değil Hido kralı gelse alamaz o bayrağı Turgay’ın elinden. Seçim kurdudur bizim Turgay! Ne yapar eder kazanır seçimleri... Yakışır eski Başkan’a (!)

Sporun doğası
Biz böyle düşünüyor olabiliriz ama bizim sevgi dolu yeni Başkan’ımız Harun Erdenay bakın ne diyor Hido konusunda: “Ben Hidayet’in büyük yararları olacağı düşüncesindeyim. NBA Divac’ı pazarlamanın başına getirdi. Hido’nun da bu insanlarla çok iyi ilişkileri var. Basketbolumuzun pazarlanmasında, sponsorluklar bulunmasında Hido’nun adı birçok kapıyı açabilir. Bu işin yalnızca bir yönü. Hido’nun basketbolumuzun gelişmesi için de bazı düşünceleri var. Örneğin genç basketbolcular için bir lig önerdi. Tartışıyoruz konuyu...”
Hımm! Kaptanlık böyle bir şey olmalı. Harun Erdenay aynı takımda oynadığı ve kaptanlığını yaptığı Hidayet’e çok inanıyor ve güveniyor. Evet! Biliyoruz: Sporun doğasında (fıtratında) vardır bu: Sizden daha genç bir takım arkadaşınız, gün gelir sizin yerinizi alır. Ve.. Bu böylece sürüp gider. İleride yerinizi alacak bir takım arkadaşınızdan korkmamayı, ona güvenmeyi de öğrenirsiniz spor yaparken. Aynen Harun Erdenay gibi...
Tamamdır Harun! Sen böyle düşündükten sonra biz de yeni CEO’muza sahip çıkarız. Orasını burasını biraz çekiştirip düzene sokarız... Ve sen dostum Hidayet! Artık basketbolcu değilsin. Resmen Türk basketbolunu temsil ediyorsun. Lütfen bunu unutma ve önce elini cebinden çıkart, “maddi-manevi” işlerini boşver. Gerisi kolay!  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Sorumluluk! 11 Mayıs 2020
Mücbir sebep! 24 Mart 2020
Ergin-Larkin 18 Mayıs 2019

Günün Köşe Yazıları