Ali İsmet Ural

12. Adam

29 Temmuz 2015 Çarşamba

Her şey bir yana, bu stat, bu taraftarı uzun süredir özlemişti. 12. Adam gereksiz bir kaç homurdanma dışında takımı hep itti. Bir de kısa not; son 2-3 sezonun F.Bahçe’sine bakarak diyorum ki önceki kadrolar olsaydı henüz ilk 45 dakikada skor 3-0 S.Donetsk’ti. Ha bir de, Nani hâlâ hazır değil.
Shakhtar hazırın da ötesinde. Kapasiteyi ne varsa sonuna kadar kullanıyorlar. Geri paslarda pres yiyince zaman zaman sıkıntı yaşadılar ama doğru çıkışlarda da F.Bahçe kalesine kadar gelmeyi bildiler. Volkan maçın adamı olacaktı.
Dün gece F.Bahçe’nin, ne oynayacağı belli bir takıma karşı ne oynayabileceğini merak ediyordum. Yeni flaş isimlerle sağlam hazırlık maçları yaparak çıktılar dün geceye. Orta sahası ve hücum kurguları zaman zaman iyi işler yapsa da kopuk kopuk oynadılar. Topal - De Souza ikilisi az hata yaparak uyumlu göründü. Ama, Alves hâlâ “ayaklı bomba”. Alex’i 2 kez fena kaçırdı ve Kjaer’i de bozdu. Ama Danish kardeş “Viking ruhu” ile boğuşarak ayakta kalmayı bildi. Biz tribünde 35 derece sıcak nemli havada patlarken ondaki enerji mükemmeldi.
Sonuçta Shakhtar bir Bayern, bir Barça veya bir Arsenal değil. İyisiyle kötüsüyle dün gecenin üzerine yüzde 20 daha koyarlar hepsi bu. Van Persie ve Nani tam hazır duruma gelince Shakthar’dan daha iyi takım olur Fenerbahçe. İki takım arasındaki en önemli fark kadrosu daha iyi olan değil, daha hazır olan Shakhtar var ortada. Sadece, skora engel olan Volkan’dı geceyi golsüz bırakan.  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Fernandao çıkar mı? 28 Ağustos 2015
Volkan Demirel 24 Ağustos 2015
Sorumsuz Caner 21 Ağustos 2015

Günün Köşe Yazıları