Ali İsmet Ural

Amansız

24 Eylül 2012 Pazartesi
\n\n\n

Böyle giderse bu lig G.Saray için rahat geçecek. İsterseniz Fikstür avantajı da var deyin ama hem kondüsyon hem de mental olarak M.United gibi sert bir deplasmandan dönen Terimin takımı, dün gece aynı tempo ve istekle sistemi bozmadan oynuyorsa ortada bariz bir klas farkı var demektir. Yalnız Akhisara karşı değil, göreceksiniz birçok takıma karşı bu fark kendini gösterecektir. 4 büyüklerle oynayacakları derbilerin sonucu sadece onlarla arasındaki puan farkını belirleyecek. Çünkü bu G.Sarayın diğer takımlara çok puan kaybedeceğini düşünmüyorum.

\n

Fatih Hocanın Manchesterdan farklı bir kadro ile sahaya çıkması sürpriz değildi. Oyuncularını uzun maratonda sürekli sıcak tutmak istemesi ve onlara mümkün olduğunca eşit yaklaşımı işini kolaylaştırıyor. Semih ve Dany yoğun bir tempodan çıkmışlardı. Hafif sakatlığı bulunan Semihi dinlendirip Crisi oynattı. Hakan Balta aynı şekilde öyle yoğun bir baskı altında mücadele etmişti ki, Rierayı Avrupa için bu maçlarda oynatıp hazırlamış oldu. Umut sakatlanmıştı ama elinde 3 santrfor daha var. Zor şans bulurum diye düşünen Sercana da forma verip sınava soktu.

\n

Avrupa ve ligi birlikte götüren lig takımımız zor çıkıyor. Mental olarak Avrupada yüksekten uçarken lige alçalmak zor oluyor ve bir türlü piste inemiyor bizim takımlar. Genelde pas geçiyorlar ve yakıt bitince de mecburi iniş oluyor. Örneğin Zico dönemi Şampiyonlar Liginde çeyrek final oynadığı sezon F.Bahçe bunu yaşadı. Sevillayı eledi geldi 3 gün sonra evinde Bursaya yenildi. Veya Chelseayi yendi 3 gün sonra Ankaraspor ile 2-2 bitti. Bu bizim ülkenin mental sorunu zaten. İşte Fatih Hoca da bunu aşmanın gayretinde. Kadro genişliğini en uç noktasına kadar kullanmak istiyor. Engini o kadar maç cezası varken kaybetmek yerine Manchestera götürmesi, Sercan ve Riera tercihleri hep bundan. Bu arada ben hatırlayamadım, 6 yabancı hakkının 5’ini savunmada kullanan ilk teknik adam oldu mu acaba Fatih Hoca? Bunun arkasına şöyle bakmak lazım. Yerlilerine güvenini de koca sahayı onlara teslim ederek göstermiş oluyor böylece. G.Saray taraftarına keyif vermeye devam ediyor. Diğer takımlar ile arasındaki tek fark ne derseniz, Takımın tek patronu olduğu için derim.

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Fernandao çıkar mı? 28 Ağustos 2015
Volkan Demirel 24 Ağustos 2015
Sorumsuz Caner 21 Ağustos 2015

Günün Köşe Yazıları