Ali İsmet Ural

Aykut Kocaman

16 Nisan 2012 Pazartesi
\n

Her yönü ile gecenin takımı Fenerbahçe oldu dün. Teknik adamların oyuncularını maça hazırlayışı, sahaya sürdükleri kadro, taktik mücadeleleri... Aykut hoca her alanda mücadeleyi kazandı. Hem de çarşamba akşamı penaltılara kadar uzayan bir kupa maçının ardından Trabzon mücadelesine çıktılar.Yani dün gece organize işler Fenerbahçeden geldi.

\n

Orta saha savaşını ele geçiren bu maçın etkin takımı olacaktı. Özellikle ilk yarı hatta ilk 30 dakika müthiş tempolu ve oyuna hakim oynadı Fenerbahçe... Emre, Cristian ve onları destekleyen Mehmet ile Caner adeta iki kişilik mücadele ettiler. Hatta stoper Bekir bile onlara yakın pozisyon alıp alan daralttı. Trabzonsporda ise Colman, Zokora ikilisine Halil ve Alanzinhodan yeterli destek gelmeyince Bordo - Mavililer orta sahada teslim oldu. Aslında buna şöyle demek daha doğru. Alex ile uğraşmaktan ne Zokora ne de Colman takıma destek verebildi. İşte Alex faktörüne bu açıdan da bakmak lazım. Trabzonsporda Alex tarzı adam olmayınca Fenerbahçe orta sahası alan savunması ile rakibini rahat durdurdu. Bu arada Bordo - Mavililerin Zokora ve Alanzinho ile buldukları iki nefis şuta bakın; nedeni Fenerbahçenin hazırlık pasları sırasında yaptıkları top kayıplarıydı. Organize dedik ya mesela, 8. dakikada Sowun şutunu Tolga çıkardı. Ya da 19. dakikada Gökhanın güzel plasesi direkten döndü.

\n

Bu tempolu ve belki de sezonun en etkili futbolunu 2. yarıda görebilecek miydik veya acaba Şenol hoca ikinci yarıya nasıl planlarla çıkacaktı? Fenerbahçe biraz geriye çekilip sanki kontratak yapacak gibi hava ile başlarken Trabzonspor gol için 3. bölgede yoğunlaştı. Ama bu kez orta sahayı tamamen kaybettiler. Kaptıdıkları top Cristian sayesinde Fenerbahçenin 2. golü oldu. Bakın, normal sezondaki puan farkı, iki takım arasındaki oyuncu kaliteleri gibi hangi taraftan bakarsanız bakın Fenerbahçe daha üstün demek yanlış olmaz. Dün gece bunun tüm belirgin örneklerini gördük.

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Fernandao çıkar mı? 28 Ağustos 2015
Volkan Demirel 24 Ağustos 2015
Sorumsuz Caner 21 Ağustos 2015

Günün Köşe Yazıları