Ali İsmet Ural

Caner Erkin

25 Kasım 2014 Salı

Sezonun en çaresiz Fenerbahçe’sini izledik dün gece. Kazanmayı hakeden mükemmel bir 65 dakika oynayan Bursaspor kendi hataları ve düşen temposu ile puan verdi Fener’e.
Kadrosu Caner dışında doğru ama kurgusu tartışılır bir F.Bahçe. Stat ilk kez tamamen dolu. Bursaspor Şenol Hoca ile doludizgin gidiyor. Bu takıma sanki evsahibi senmişsin gibi baskıyı ileride kurup savunma çizgini orta yuvarlağa yakın kurarsan olacağı budur. Arkada 2 dönüm mis gibi boş yeşil alan Bursa’ya ayrılmış durumda. Onların da istediği erken gol, al sana erken gerilim. İlk gol girişimini 52. dakikada Meireles ile bulan Fener’e karşın.
Sinir katsayısı normalin çok çok üstünde 3-4 oyuncusu varken bu F.Bahçe’nin işi her zaman zor olacak. Caner başta olmak üzere, Emre-Volkan hatta Gökhan baskı altında hem kendilerine hem de takıma zarar verecek boyuttalar. Caner geçtiğimiz sezon eski hocası Ersun Yanal’ın çabasıyla öfke kontrolünü iyi bastırıp tüm hırsını sahaya, yani futboluna yansıtıp 2 yıllık kontratı kapınca ne kontrol kalmış ne futbol. Hele oyundan çıkarken hocasına tavrı ile finali yapmış oldu. Aslında İsmail Hoca geçen maçta çok iyi oynayan Hasan Ali ile başlasa belki Caner’i de kaybetmemiş olacaktı. Ya Gökhan Gönül..? Yıllardır futbolunu öve öve bitiremediğimiz, Milli Takım’ın dahi değişmezi olan Gökhan. 2 sezondur düşüyor bu sezon daha da düşecek gibi. Standardı vardı en azından ama çok aşağılara indi. Ya çok iyi ya da tanınmaz halde.
Üstte de yazdığım gibi temposunun düşmeye başladığı
66. dakikada kalecisi Harun’un
da katkısı ile Bursaspor’da işin şekli değişiverdi ama son 10
dakika yine hareketlendiler. Bu
kez de Volkan, direk ve F.Bahçe savunması gole izin vermedi.
Sonuçta F.Bahçe belki de Anadolu’nun en zor deplasmanınından bir puan ile ayrıldıysa bu puan ileride ne kadar önemli olacak göreceğiz.



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Fernandao çıkar mı? 28 Ağustos 2015
Volkan Demirel 24 Ağustos 2015
Sorumsuz Caner 21 Ağustos 2015

Günün Köşe Yazıları