Ali İsmet Ural

Çok Özel Bir Maç

01 Nisan 2014 Salı

Aynı oyuncularla her 2 yarıda farklı 2 Fenerbahçe izledik. Müthiş bir ilkyarı. 9-11-13-14-16-17. Süper Loto tahmini değil bu. Evinde hiç kaybetmeyen ve Şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerleyen Fenerbahçe’ye ait. Bursa karşısında maça Süper başlayan ve rakibini ilk 30 dakika yarı sahasına hapseden takımın attığı gole kadar yakaladığı net pozisyonlar. Adeta, F.Bahçe ile Frey arasında geçen dakikalar. Sow, Kuyt, Emenike karşı karşıya ya vuramadılar ya da Frey’e takıldılar. Olmadı olmadı ama o muhteşem Frey 17. dakikada öyle hatalı bir çıkış yaptı ki, boş kaleye gol attı Kuyt.
Fenerbahçe’nin konsantrasyonu bu kadar üst düzey başladığı maça ilk 11’de sahaya çıkma şansı bulan Salih ‘çok özel bir maç’ çıkardı dün gece. Özellikle ilk yarı savunmaya desteği ve akıllı pasları çok kaliteliydi. Zaten, Meireles ve Topal da onun arkasını iyi kapatınca Bursaspor’u orta sahada hep hataya zorladılar. Aslında 45 dakikada en fazla mesafe kaydeden oyunculara baktığımızda 2 takımın en üst sırasında 5 bin 770 metreyle Meireles ve 5 bin 300 metreyle Sestak oluyor ise bu kadar kısır mesafeye durum net anlaşılıyor. Bursa yarı alanında oynanan bir maç. Ve farklı bir ikinci yarı. Oyunu kendi yarı alanında kabullenen ve kontratak arayan F.Bahçe. Anlamak zor bunu. İlk yarıda 5-6 net pozisyondan 1 gol bulmuşsun ama yetmez ki. Çekilirsen kalene Bursa girer pozisyona. 55. dakikada Civelli ve 68. dakikada Ferhat 2 net pozisyon ve Volkan. Strese dayalı dakikalarda hep Gökhan, Bekir ve Volkan vardı. 1-0 tehlikeli her şeye gebe derken Sow’un golü herkesi rahatlattı. Gol için F.Bahçe yarı sahasına yerleşen Bursa’nın arka bahçede geniş alan bırakması Emenike ve Sow’a yaradı. Sonrası Webo.
2 yakın rakibine 13 puan fark hem de bitime 7 hafta kala. Acaba futbol tarihimizde var mı? Bilemedim. Ama şu var ki, her 2 rakibine deplasmana gidecek Fenerbahçe sanki ‘mezar vade’ krediye sahip gibi geldi bana. Geçen hafta yazımın sonuna F.Bahçe Şamp.... diye yazmıştım. Bu kez bir harf daha ekliyorum. F.Bahçe Şampi...  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Fernandao çıkar mı? 28 Ağustos 2015
Volkan Demirel 24 Ağustos 2015
Sorumsuz Caner 21 Ağustos 2015

Günün Köşe Yazıları