Ali İsmet Ural

Deplasman Fobisi

25 Şubat 2014 Salı

Hangi tarafından bakalım ki. Hakem faciası ayrı bir vaka. Oynanan bilinçsiz, düzensiz, beceriksiz futbol başka bir vaka. 10 kişiyken daha istekli ve kazanmak arzusu ile oynamak daha bir başka. 58’deki kırmızıya kadar bakalım önce. Bu tür deplasmanlarda kontrolü elinde tutup becerikli oynayıp golü bulamazsanız rakip yavaş yavaş kendine gelir ve oynamaya başlar. Maçın henüz başında Emenike-Kuyt- Baroni ve Alper neler harcadılar ya da Ivesa’ya takıldılar. Ama Elazığ ne yaptı. Koca 45 dakikada 10 pozisyon F.Bahçe bulduysa, Elazığ net pozisyona girdi, birini Volkan çıkardı diğeri gol oldu. Fenerbahçe’de Emenike- Baroni ikiye bir kaleye gittiler, atamadılar. Sonra Alper- Baroni yine ikiye bir gittiler atamadılar. Elazığ 3’e 2 bir kez yakaladı ve golü buldu. İkinci yarıya da Elazığ’lı Serdar’ın Gökhan Gönül’ün arkasına nasıl sarkıp sıfıra inip yakaladığı pozisyonları izledik.
Gelelim kırmızı ve sonrasına. Hüseyin Göçek’in daha yakın olduğu pozisyonda yardımcısı Kemal Yılmaz’a uyarak Baroni’yi atması anlatılır tartışılır değil. Baroni bir an önce kalkmak isterken ayaklarını tepkili bir şekilde Onur’dan kurtarmaya çalışıyor. Al sana kırmızı. Zaten 1-0 mağlup, bir de kaldı mı 10 kişi.
Bundan sonraki süreyi daha canlı ve istekli oynadılar. Özellikle Mehmet Topal oyuna sonradan giren Meireles ile takımı hep ileride tuttular. Beraberlik golünü de o hak etti. Sonuçta bir deplasman daha kayıplarla geçti. 3 derbiyi de deplasmanda oynayacak Fenerbahçe. Bilmem anlatabildim mi...  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Fernandao çıkar mı? 28 Ağustos 2015
Volkan Demirel 24 Ağustos 2015
Sorumsuz Caner 21 Ağustos 2015

Günün Köşe Yazıları