Ali İsmet Ural

Eski Fenerbahçe Yeni Trabzon

15 Eylül 2014 Pazartesi

Şehir, stat, tribünler, kötü zemin, forma. Her şey aynı ama Onur dışında formaların içindekiler farklı. Bu takımın adı aslında ‘yeni Trabzonspor’. Bu durum belki takımın oyun kurgusunda sıkıntı yarattı ama Diego dışında, ‘eski Fenerbahçe’li oyuncuların da kafalar karıştı. Koca 45 dakika kestiremediler rakiplerinin neler yapabileceğini. Vahid Hoca “En az 10 maçlarını izledim, nasıl oynayacaklarını çok iyi biliyorum” dedi. İsmail Hoca’nın böyle bir şansı yoktu. Takımını bildiği bir ortamda, tanımadığı bir takıma karşı sürdü sahaya. Zaten iki taraf birbirini tanıyana kadar 45 dakika sıkıla sıkıla geçti. Sadece Waris’in Mert’te kalan şutu ve Caner’in direği sıyırıp dışarı giden serbest vuruşu. Gerisi patates tarlasında bol pas çabası. Ama Waris’i ayrı bir yere koymalıyız. Oturmuş bir Trabzonspor’un Cardozo ile birlikte önemli silahı olur.
Trabzonspor ikinci yarı daha etkili başladı. Vahid Hoca Waris’i Yatabare’ye daha yakın oynatınca kontrataklarda etkili oldular. Hele üç pasta F.Bahçe kalesine gelişleri var... Yatabare kötü vurdu. Bu arada, sanırsınız F.Bahçe ev sahibi. Oysa bu deplasmanda yenilmemek de önemli. Kalabalık Trabzon savunmasını aşmakta zorlandıkça Emenike ve Sow arada kaynadılar. Ama ne zaman Emre ve Diego’dan uzun top atıldı o zaman arkaya sarktılar. Oysa oyunu biraz daha kendi yarı alanlarında kabullenip Emenike ve Sow’a boş alan yaratsalar daha iyi olmaz mıydı? En pozitif taraf, Topal’ın şutları ve oyuna girince direkt kaleye gitmeyi başaran Alper’di. Ben Diego’yu beğendim. Takımı tanımaya çalışıyor ama ara ara ferdi kalitesi ile pas, şut iyi işler yapıyor. Zamanla daha verimli olacaktır. Ama dün geceden en önemli soru işareti, evde ya da dışarıda böylesine kapanan ve kontratak oynayan çok takım olacak. Bu kadar statik paslaşarak oynamak, duran toplar veya birkaç şut atarak sonuç aramak çözüm getirmez. İsmail Hoca’nın Diego’lu takıma oyun varyasyonları eklemesi şart. Şu anda bu takımın tek avantajı birbirini tanıyan oyuncular ama artık bu oyuncuları rakipler de tanıyor.
Sonuçta Trabzon deplasmanından yenilmeden dönmek ilerleyen haftalar için avantaj. Vahid Hoca için de iyi skor. Zaman onun lehine. Çünkü bu Trabzonspor evinde çok can yakacağı gibi deplasmanda kontratak takımı olabileceğini de gösterdi dün gece.  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Fernandao çıkar mı? 28 Ağustos 2015
Volkan Demirel 24 Ağustos 2015
Sorumsuz Caner 21 Ağustos 2015

Günün Köşe Yazıları