Ali İsmet Ural

Günü Kurtarmak..!

20 Aralık 2014 Cumartesi

Fenerbahçe’nin haline bakın. Geçtiğimiz sezonun ‘Şampiyon’ takımı F.Bahçe. Hocası, verilen penaltıya kulübedekilerle “Çak” yapan F.Bahçe. Buna ne denir biliyor musunuz. “Günü kurtardık” denir. Geçen hafta veya ondan önceki hafta olduğu gibi.
Şampiyon, rakiplerine üstünlük kurmakta, baskı altına almakta zorlanıyor. Bu durum geciktikçe de bu kez tam tersi karşı tarafın baskısı ve direnci artıyor. Çünkü ne kadar koşarsa koşsunlar sonuca gidecek üretim F.Bahçe orta sahasında yok. Savunma zaten topu oyuna sokmakta zorlanırken üstüne bir de aynı tip orta saha oyuncuları oynayınca Sow-Kuyt ya da Emenike farketmez, gol yollarında sıkıntı yaşıyorlar. “İş başa düştü” modeli kendi aralarında paslaşarak sonuca gitmeye çalışıyorlar. Geçen hafta Sivas maçındaki 2 golü en güzel örnek. Oysa, dün gece İsmail Hoca’nın kulübede hemen yanıbaşında Alper ve Diego gibi direk kaleye gidebilecek, orta sahada adam eksiltip golcülere destek verebilecek 2 adamı var. Daha ne olsun..! Oyunun koca 45 dakikasında sıkıştığını görmek yetmiyor mu? İlla ki 70 dakika mı beklenecek. Böyle durumlarda oyuna giren adama 20 dakika nasıl yetsin. Onu geçtim, son 3-5 dakika Diego’yu alamayacağı için Kayseri’den gelme Topuz’a şans vererek iyi bir şey yaptığını düşünüyor. Son olarak da kulübenin büyük ağabeyi Selçuk şans buluyor. Sanırım Diego oynamaya henüz hazır değil. Bu hafta kulübelik.
F.Bahçe bu sezon hiç eskisi gibi olamadı. Belki sadece Beşiktaş maçında geçen sezonu hatırlattılar.
Ama bir gerçek var ki, ne Daum ne Aykut Kocaman ne de Ersun Yanal’ın böyle bir rakip karşısında verilen penaltıya bu kadar sevindiğine rastlamadım. Ya siz?
 



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Fernandao çıkar mı? 28 Ağustos 2015
Volkan Demirel 24 Ağustos 2015
Sorumsuz Caner 21 Ağustos 2015

Günün Köşe Yazıları