Ali İsmet Ural

Haddini Bilmek

26 Ekim 2014 Pazar

Barcelona teknik direktörü Luis Enrique ısırık yüzünden aylardır resmi maç eksiği olan Suarez’i “El Clasico” da 11 başlatıyor, İsmail hoca Diego gibi adamı bitirmek için kulübede tutuyor. 70’de oyuna girmesine rağmen o kısa sürede orta sahaya kalite getirdi. İşte gecenin özeti. Gerisi kim attı kim tuttu kim kaçırdı. Zaten tribünler boş. Ama F.Bahçe’nin saha içi de boş.
İsmail hoca taktik anlamda çok eksik olduğu mesajları veriyor. Rakip zayıf gördüğü için oyuncularının bireysel kapasitesine güvenip hiç dersine çalışmamış sanki. Aslında İsmail hocaya bir önerim var. Takımın evdeki maçlarında ilk yarıyı tribünlerden yüksek bir yerden izlemesini tavsiye ediyorum. Çünkü kulübeden işi çözemiyor. En azından 2. yarıya ne istediğini bilerek başlatır. Graeme Souness yapardı bunun ve faydasını görürdü.
9 kişi ile savunma yapan Gençlerbirliği kilidini açmak için çözüm üretmekten aciz bir F.Bahçe izledik ilk yarıda. Bol pas trafiği yaparak ceza sahasına kadar inen takımın malesef ‘Maestro’ sorunu yaşadığını bir kez daha görmüş olduk. Derinlemesine doğru pasları atarak rakibi bozacak veya verkaçlar ile adam eksiltecek oyundan uzak kalışın arkası da bu. Sadece Alper birşeyler yapmaya çalıştı ama o da yanlız kaldı. Duran toplardan gol atamadığı sürece bu takımın kalabalık G.Birliği engelini aşması imkansız gibiydi. En azından ilk yarı hava böyleydi. İkinci yarıya penaltı golü ile başlamasına rağmen G.Birliği kapalı defansif oyunu tercih edince skor değişse de oyun uzun süre yine değişmedi. Ama 70. dakikadan sonra İrfan hoca baktı F.Bahçe bu gol için hamleler yaptı. Golü buldu yine takımı defansa yığdı. Peki İsmail hoca ne yaptı? Emenike onu kurtardı.
Bakın çok net bir durum var ortada. Haftada bir maç yapan takımın bu kadar temposuz, bu kadar amaçsız, bu kadar kötü oynayan görüntüsünün sebebi bana göre oyuncuların kafasının karışık olması. Sadece sahayı düşünmeleri antrenman ve maçta kalmaları lazım ama sanırım İsmail hoca onları bu anlamda rahatlatamıyor. Bunu başardığı gün F.Bahçe akar gider. Yoksa sezonu ‘haddini bilerek’ oynar, ortalar da bitirir.  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Fernandao çıkar mı? 28 Ağustos 2015
Volkan Demirel 24 Ağustos 2015
Sorumsuz Caner 21 Ağustos 2015

Günün Köşe Yazıları