Ali İsmet Ural

Kazı Kazan

25 Mart 2014 Salı

Bildiğiniz şans oyunu değildi onların yaptığı. Bilek oyunu, güç oyunu, mücadele oyunuydu bu. Her yönüyle kazıyarak oynadı F.Bahçe. Son 8 haftaya stresten uzak, birine 10 diğerine 11 fark ile girmek için kazıdılar ve kazandılar dün gece. Hem de son 4 hafta 10 puan toplamış, bırakın düşme potasını Avrupa Ligi hayali kuracak kadar haklı sonuçlar almış Gaziantep’i kazıdı, kazandı.
İyi hazırlanmışlar bu maça. G.Saray ve Beşiktaş deplasmanlarını oynayacaklar. Oralara rahat gitmenin yolunun bu maçtan geçeceğini iyi anlamışlar. Sergen de Avrupa hesapları yapınca oyun planını Emenike ve Sow’a uygun kurmuş. 5-6 oyuncu ile F.Bahçe’ye kendi yarı alanında baskı kurup gol aramak istedi. Ama, Binya ve Stankevicius koca yarı sahayı Emenike ve Sow’a karşı nasıl kapatacaklardı onu atlamış. Adam ‘Buldozer’, ikisini de yanında taşıyıp yıkılmadan attı gollerini.
3. dakikada Mert’in kurtardığı şut sonrası her an daha etkili bir F.Bahçe izledik. Sow pozisyon harcamayı sürdürürken Emenike ilk 45’e 2 gol sığdırıp takımı rahatlattı. Ama Ersun hocanın Alper yerine Meireles tercihi de önemli burada. Rakibinin baskılı oynayacağını tahmin edip orta sahayı daha stabil, alan kapatıp pozisyon vermeyen savunma yönü de olan oyuncularla kurması ve kontratak oyunu tercih etmesi golleri getirdi.
Gaziantepspor 2. yarı daha baskılı oynamaya çalıştı. Emre - Salih mecburi değişikliği (ben Alper’i bekledim) ve Salih’in dağınık oyunu G.Antep baskılarına destek oldu. Ama yaklaşık bu durumu da değiştirmek Sow’a görev oldu. Müslüman kardeşimiz 3 aylık gol orucunu da sonlandırmış oldu. Son 15 dakika oyundan iyice düşen Antep karşısında gol kaçırma rekoru da sırıttı o ayrı.
Topal, Emre ve Meireles çok uyumlu ve iyi oynadılar. Alves birkaç pozisyon aksadı ama Bekir onu tamamladı. Gökhan kulvarında hücuma çok çıkmadı ama hiç de zorlanmadı. Caner ise bence bu sezonun en iyi yerlisi. Umarım sezonu bu ûnvan ile tamamlar. Mert’e gelince, bildiğimiz Mert. Kaleciliğin temel ilkelerini doğru almış ve sadece arkadaşlarına değil, tüm F.Bahçelilere güven veren isim. F.Bahçe ikinci yarının en iyi topunu oynadı dün gece. Sakatların da dönmesiyle tam kadro çalışmanın ve oynamanın sonucudur dün gece. 8 hafta kaldı 24 puan eder. Yaşayalım görelim ama sanki F.Bahçe ŞAMP.... gibi.   



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Fernandao çıkar mı? 28 Ağustos 2015
Volkan Demirel 24 Ağustos 2015
Sorumsuz Caner 21 Ağustos 2015

Günün Köşe Yazıları