Ali İsmet Ural

Maçın Adamı Cüneyt Çakır

19 Ekim 2014 Pazar

Önce Avrupa futbol kültüründen uzak iki takımın adına ‘derbi’ dediğimiz maçını ‘Dünya’lı’ Cüneyt Çakır’ın yönetmesi geceye ayrı bir güzellik kattı. Hafta boyunca onu kendilerine benzetmek için çamur yarışına girenlere de ‘kapak’ oldu.
Gelelim maça; Alves öncesi ve Alves sonrası olarak ikiye ayıralım. Ama Alves’i de F.Bahçe’den en kısa zamanda ayıralım o ayrı. Tarihin en kötü derbisini oynayan G.Saray’ın öyle ya da böyle galibiyetine destek verdi. Sneijder’in de bir sağa bir sola 2 golü Avrupalıydı o ayrı.
Bu adam atılana kadar oynanan 53 dakika son 10 yılda gördüğüm en kötü, en silik G.Saray vardı sahada. Ne doğru kadro, ne doğru yerleşim, ne de doğru futbol. Burak ilerde tek adam. Bu durum G.Saray’ın evinde hem de F.Bahçe’ye karşı bir ilktir. F.Bahçe son derece akıllı, orta sahayı kalabalık tutup 4-5-1 oynayınca 2. bölgeyi adeta Kadıköy’e çevirdi. Hep, G.Saray’dan 2 kişi fazla oynadılar bu bölgede. 15-20 pas ile G.Saray ceza sahasına inmeyi bildiler. Ama malesef 3. bölgede işler iyi gitmeyince gol bir türlü gelmedi. Emenike hem Melo hem de Chedjou tarafından 2 bölgede markajlandı ama yine de o güçlü fiziği ile çok iyi işler yaptı. Beceri hariç. O da en büyük eksiği, iyi olsa zaten La Liga’da oynardı. Ama böyle derbide hem de Arena’da buldun mu lamı cimi yok atacaksın. Meireles ve Topal da çalıştılar, zaten Alper onlar sayesinde G.Saray kalesine yakın oynadı ve iyi işler yaptı. Sonuçta F.Bahçe 53. dakikaya kadar ‘Arena’nın Gladyatör’leri olarak Aslanları kontrol altında tuttular.

Alves sonrası
G.Saray ikinci yarıya iyi başladı Olcan’ın şutu direkte patladı ama asıl F.Bahçe’yi patlatan Alves oldu. Mecburen Emenike kenara geldi ve orta saha yine 5 kişi oynadı F.Bahçe. Sadece Kuyt biraz daha öndeydi ama o da zaten bitmeyen enerjisi ile her işi yaptı. Yalnız, Alves gazı ile G.Saray 10 dakika eksik F.Bahçe’yi fena sıkıştırdı. O kritik anlarda savunma ve Volkan gole izin vermedi. Bu arada F.Bahçe’nin bir pozisyonu var ki, Kadlec 3 metreden kafayı dışarı değil de ağlara yollasa Cimbom krize girerdi. Ama krizi sona erdiren Sneijder oldu. Maç berabere bitecek derken 2 klas gol ile geceye nokta koydu.
İsmail Hoca’ya Diego neden oynamadı demek yanlış olur çünkü eli kolu bağlıydı. Orta sahayı Selçuk ile başlayıp Topal’ı stoper oynatarak Diego’ya yer açabilir miydi bunu tartışmak lazım.    



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Fernandao çıkar mı? 28 Ağustos 2015
Volkan Demirel 24 Ağustos 2015
Sorumsuz Caner 21 Ağustos 2015

Günün Köşe Yazıları