Ali İsmet Ural

Müthiş Gece

21 Nisan 2015 Salı

Yazımın sonuna Fenerbahçe geceyi 1 puan ile kapattıysa şans diyecektim ki Webo’nun golü geldi. Hem de en kritik dakikalarda. Bu galibiyet belki de şampiyonluk yarışının Fenerbahçe adına ‘temel taşı’ olacak.
Kadıköy’de şu ana kadar izlediğim en keyifli maç oldu. Açık futbolu tercih edip Fenerbahçe ile dişe diş oynayan Bursaspor kontratağın nasıl yapılacağını örnekleriyle gösterdi bize. Beceri eksikliği yaşamasa goller artarda gelebilirdi. Buna karşın Fenerbahçe’de yanına Caner’i alan Alper, Emre’nin de katkılarıyla sol tarafı delmeye çalıştı. Emre onlara verdiği desteğin yanında şutlarıyla orta sahayı ayakta tuttu. Ama takımın kopuk oyunu oldukça sırıttı. Gökhan Gönül defansif anlamda Emenike’den destek alamayınca yalnız kaldı ve kötü göründü. Emenike’nin oyundan alınması çok doğru karardı. Bursalı Aziz ile yarışmaktan başka katkı veremedi. Aldığı topları da ezince ikinci yarıya başlamayacağını o da biliyordu. Caner onun yerine sağ kanada geçince 2. yarı Fenerbahçe müthiş başladı. Fakat 65’ten sonra yine Bursa kontratakları geldi. İsmail hocanın Emenike - Hasan Ali değişimi belki de Webo golünün hazırlanışı oldu.
Mükemmel bir maçtı. Kaçanlar, atılıp sayılmayan gol, yanlış kararlar ama futbol adına her şey dün gece vardı. Başlığa müthiş gece dememin arkası Fenerbahçe’nin bir spor kulübü olduğunu anlatıyor. Geçen senenin Euroleague şampiyonu Maccabi’yi 3-0’la geçip Dörtlü Final’e kalarak tarih yazan F.Bahçe Ülker’i yürekten kutlarım. 



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Fernandao çıkar mı? 28 Ağustos 2015
Volkan Demirel 24 Ağustos 2015
Sorumsuz Caner 21 Ağustos 2015

Günün Köşe Yazıları