Ali İsmet Ural

Sadece Adı ‘Süper Kupa’

26 Ağustos 2014 Salı

Gerisi ‘gazoz ağacı...’ Soma yararına oynandı ama daha öncekilerden farkı resmi maçtı bu. O zaman tribünlerde de sahada da işler değişiverdi. Tribünlerin rezilliğine bazı futbolcular da katılınca gerilim ön plana çıktı. Kısaca yaşam kültürümüze uygun bir gece yaşamış olduk. Yıllar geçse de üstünden değişmeyecek bir durumdu bu. Sahanın zemini de buna dahil. 3 ay önce bu maçın tarihi, yeri, saati belli. Ey TFF; hiç mi denetlemedin, hiç mi adam yollayıp, tespit yaptırıp maddi destek vermeyi düşünmedin? Ülkenin en pahalı ayakları senin liginin markasını parlatacak 2 büyük takım oynadı. Risk oranı yüksek, bu zemin neydi öyle!..
Fenerbahçe kontrollü, hazırlık paslarıyla hücum yolları ararken Galatasaray, uzun toplarla kontratak yaparak sonuca gitmeye çalıştı. F.Bahçe ne kadar uyumlu görünse de Bekir - Alves ikilisi ciddi hatalar yaptı. Volkan’ın gereksiz çıkışlarını da eklersek savunma ağır ve aksadı demek doğru olur. Aslında G.Saray, İzmir’de Atletico Madrid’e karşı nasıl oynadıysa ki bunun en etkili görünen yanı savunmada kalabalıklaşıp rakibe alan vermemekti; bunu çoğunlukla başardılar. Tek ciddi hazırlık maçları buydu. F.Bahçe ise birbirinden önemli takımlarla daha ciddi hazırlık maçları yaptı. Son Roma mücadelesi tempo ve oyun adına süperdi. Ama bu maçların temposuna dün gece bölüm bölüm ulaştılar. O süreçlerde de Muslera tek başına direndi. Emenike de çoğunlukla yalnız kaldı ve geniş alan bulunca bire birde etkili oldu. Tabii 78’de 6 pastan vuramadığı topu veya 86’da karşı karşıya Muslera’ya takıldığı pozisyonları da beceri eksikliğine bağlayalım. Sow ve Kuyt çok çalıştılar. Emre çıkana kadar takımı iyi yönetti. Hep organizasyon içinde talimatlar yağdırdı. Emre’den sonra G.Saray daha organize pozisyonlar buldu. Onun yerine Meireles oyundan alınsa daha doğru olacaktı. Ama F.Bahçe’de sorun orta üçlünün üretim eksikliğinde. Emre - Topal - Meireles oynayınca hücum kitleniyor. Alper girdi, bir anda kaleye diklemesine hücum arttı. Diego gelince durum daha da değişecek elbet.
Oydu, buydu, kaçırandı, kurtarandı derken Süper Kupa ‘penaltılarla’ sahibini buldu. Ama işin aslı 2 takımın da lige ne kadar hazır olduğunu son kez değerlendirmiş olduk. F.Bahçe rakibine göre çok daha hazır ve daha organize görünüm sergiledi.  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Fernandao çıkar mı? 28 Ağustos 2015
Volkan Demirel 24 Ağustos 2015
Sorumsuz Caner 21 Ağustos 2015

Günün Köşe Yazıları