Ali İsmet Ural

Terim Farkı

16 Eylül 2012 Pazar
\n\n\n

İş bilenin kılıç kuşananın demiş atalarımız. Fatih Terim geniş kadrosunu o kadar akıllı kullanıyor ki, her oyuncusunu uzun maratonda her zaman hazır ol psikolojisi ile sıcak tutuyor. Cris ve Amrabat dün gecenin örneği oldular. Hele son haftaların flaş ismi Emrenin yerine şans bulan Amrabat belki de sahanın en az mesafe kateden ismiydi ama kalite ve akıl dolu 2 üretimle takıma 2 gollük katkı sağladı. Hele ilk yarının geneline bakıp G.Sarayın pozisyon üretmekte zorlandığını yorumlasak bile, skor 2-0 ise Bu nasıl iş dememek, Amrabatı işaret etmek lazım. Umut ve Elmander çok iyi ikili oldular. Kulübede Burak. Golcülerin kalitesine bak. Elmander çıktı o girdi golünü attı. Cris, yanında oynayan Semih ile o kadar rahat ve uyumlu oynadı ki, kulübede Dany bekliyor. Şimdi, şartlar böyle iken bir teknik adam daha ne isterki. Neredeyse bazı pozisyonlar için torbadan kura çekecek. İşin şakası, Fatih Hoca işini o kadar iyi biliyor ki.. Parayla değil sırayla misali sezon sonunda bir bakacağız 5-6 oyuncu dışında herkes birbirine yakın süreler almış olacak.

\n

Peki Antalyaspor ne yaptı bu arada? Zeki - Selçuk ile yapışık kardeş gibi oynadı. Sanki deplasmanda oynuyorlar gibi Isaac ileri uç, gerisi orta sahayı kalabalık yapıp rakibini bozmaya çalıştı. Ama Selçuk kendisini tutan Zekiyi o kadar iyi kullandı ki. Onunla birlikte boşalttığı her alana ya Aydın, ya da Amrabat girip Antalya 18ine rahat gittiler. Mehmet Hoca ilk yarı odaya 1-0 ile girse belki ikinci yarı için daha fazla hücum isteyecekti takımından. Ama uzatmalarda 1 gol daha yemekle kalmadı, üstüne bir de Isaac atılınca ikinci yarı başlamadan bitti onun için. Tamam G.Saray onlara bir beden büyük geldi belki ama evinde deplasman taktiğini yadırgadım ben.

\n

Çarşamba akşamından, Unitedı düşündü, kafalar oradaydı demek yanlış olur G.Saray için. Herkes Fatih Terimin askeri olmuş bu takımda. O da önündeki maça bakacak geniş bir kadroya sahip.

\n

\n\n



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Fernandao çıkar mı? 28 Ağustos 2015
Volkan Demirel 24 Ağustos 2015
Sorumsuz Caner 21 Ağustos 2015

Günün Köşe Yazıları