Arif Kızılyalın

‘Paşa paşa zirve yolu!’

10 Şubat 2020 Pazartesi

Öncelikle şunu söylemekte fayda var ki Kasımpaşa, oyuncularının çok büyük bir bölümünü gönderip devre arasında yeniden takım kuran bir ekip. Hocaları Fuat Çapa’nın imzası da henüz kurumadı. O yüzden dünkü futbol da skor da ölçü olmamalı Galatasaray için.

Ne var ki, ligin 2. yarısından itibaren müthiş bir galibiyet serisi yakalayan Sarı-Kırmızılıların hakkını da verelim. Kolay değil, sağı solu belli olmayan bu garip sezonda üst üste maç kazanmak. İşte dün yine Falcao’suzdular, iyileşen ve ilk 11’e yolu düşen Saracchi, 4. dakikada değişiklik işareti verdi ama sistem takır takır işledi. Erken gol avantajı da gelince, “paşalar gibi” aldıkları galibiyetle zirveye biraz daha yaklaştılar.

Galiba “ekstra” 10 numara Emre Akbaba’nın katılımı, toparlamış sezonun ilk bölümünde dökülen G.Saray’ı. Çünkü gollere adlarını yazdıran Feghouli de Adem de hatta gerilerden kopup gelen Ömer de boş alan buluyorlar. Emre, rakip stoperleri kitleyince takım pas oyununu sahaya yansıtabiliyor. Dün biraz daha hızlı oynadılar geçen haftalara göre. Kenarları (Mariano-Lines) iyi kullandılar, adrese teslim final vuruşlarıyla da skor üstünlüğünü yakaladılar. Kasımpaşa gecesinin parantez açılması gereken bir ismi de Lemina. Orta alanın merkezi ondaydı, Seri’nin enerjik yapısı sayesinde yorulmadı da. Ancak büyük resme bakarsanız ilk topları hep Gabonlu yıldız çıkarıyor, oyunun yönünü 40 metrelik paslarla değiştirip rakip defansı şaşırtıyor. Son maçlarda hep böyle. Ve şu an için F.Bahçeli Gustavo’yla o alanın en iyisi. Lemina’nın varlığı, savunmadaki Donk-Marcao’yu da güçlendirmişti dün.

Evet, Kasımpaşa’yı “şip-şak” gollerle geçtiler. İşin ilginci sadece 3 puan kazanmadılar. En az 7-8 puanlık bir haftaydı. Şimdi zorlu bir kupa maçları var. Ancak F.Bahçe’nin Alanya kaybı ve 1-1’lik Sivasspor-Başakşehir maçları sonrası görüldü ki 39 puanlı G.Saray’ın hedefi ligdir.



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Yeni TFF Başkanı! 20 Nisan 2024
Ekmek yoksa ıstakoz ye! 17 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları