Arif Kızılyalın

Ve Kadıköy fobisi bitti

23 Şubat 2020 Pazar

Galatasaray 21 yıldır kazanamıyordu Kadıköy'de.

Neredeyse 5'te 1 asır.

1999'un soğuk Aralık gecesi aldıkları galibiyet sonası yazgıları  bağlanmıştı. Olmuyordu bir türlü.

11 teknik adam, yüzlerce oyuncu, hiç, ama hiç biri kazandıramamıştı Galatasaray'a Anadolu yakasında.

Düşünsenize Galatasaray'ın Fenerbahçe'yi yendiği tarihte daha arama motoru Google yoktu, paradan 6 sıfır atılmamıştı, şu an iktidarda olan AKP kurulmamıştı, sosyal medya bilinmiyordu, iki büyük güç Amerika ile Rusya'nın başında Clinton ile Yeltsin vardı.

İşte bu kadar eskilere dayanıyordu Galatasaray'ın son Kadıköy galibiyeti..

Ve bu kabus bitti. Galatasaray Kadıköy'e gitti, kazandı, evine döndü.

Üstelik 21 yıl önceki gibi Fatih Terim'in teknik direktörlüğünde kazanıyorlardı yine.

Evet, Galatasaray dün galibiyeti hak eden taraftı. Her şeyden önce, geride kalan 20 küsür yılda olmadıkları kadar rahattılar.

Çıktılar, paslaştılar, kenar hücum geliştirdiler, rakip defansın arkasına uzun dtoplar attılar.

Ama 'Kadıköy kabusu' dedik ya, Galatasaray öne geçip farkı açacağı dakikalarda yenik duruma düşüyordu. Marcao'nun  Muric'e kontrolsüz hareketi Kruse'nin penaltısına dönüşecekti.

Galatasaraylılar, "Tatih mi tekerrür ediyor" demeye başlamıştı bile, ama Sarı-Kırmızılı ekip istifini, disiplinini bozmuyordu. 40. dakikada da gecenin en iyilerinden Donk kornerden gelen topu kafayla ağlara yollayıp skoru eşitledi.

İkinci yarı ise takımlar aynı kadrolarla sahaya çıktığında Galatasaray'ın maçı kazanacağı belli olmuştu. Çünkü Ersun Yanal'ın Gustavo ve Emre'siz 11'inde iki  gurbetçi Tolga-Tolgay aksıyordu. 

Fatih Terim ise aynı kadrodan ziyade aynı sistemle devam etti. Yine pozisyon buluyorlar, atamıyorlardı ki Onyekuru Jailson'un kontrolsüz hareketi ile yerde kalana dek. Penaltı bu kez Falcao ile gole dönüşecek, Galatasaray yıllar sonra kazanma şansını yakalayacakı. Aynı Onyekuru maç biterken de skoru ilan edem adam oldu: 3-1.

Evet, Fenerbahçe artık Kadıköy'de yenilmez değil. Dünkü skor Sarı-Lacivertliler'in hem 49 maçlık 3 büyüklere kaybetmeyen istasitiğini sonlandırdı, hem de Galatasaray'ın 21 yıllık hasretini dindirdi.

Daha önemlisi bu skor Galatasaray'ı şammpiyonluk yarışında tutarken, Fenerbahçe'nin lige mendil atmasına neden oldu büyük ölçüde. Hele hele maç sonunda "Ersun Yanal istifa" seslerini hesaplarsak...




Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Yeni TFF Başkanı! 20 Nisan 2024
Ekmek yoksa ıstakoz ye! 17 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları