Barbaros Talı

Şaka Gibi

03 Ağustos 2013 Cumartesi

Sutopu kadınlar birinci liginin 2011-2012 sezonu. Şampiyonluk adayı iki takım ESTİ ile Galatasaray arasında 20 Temmuz günü oynanacak maç öncesinde, sarı-kırmızılı bazı oyuncuların üniversite sınavına girmeleri sebep gösterilerek karşılaşmanın 3 saat geç başlaması sağlanmış. Isınma sırasında, Galatasaray’ın kadrosunda yeni bir oyuncunun varlığı dikkat çekmiş. Gecikmenin, yeni transferleri Sırp İvana Coroviç’in uçaktan inip maça yetişmesi için istendiği ortaya çıkmış.

Yabancı oyuncu transferinin altı ay önce, 31 Ocak’ta bitmiş olduğunu bilenleri şaşırtan gelişmenin ardından; sporcunun Türkiye’ye, karşılaşmanın hemen öncesinde geldiği öğrenilmiş. Lisansının ülkeye giriş yapmadan, sağlık kontrolüne girmeden ve de oturma izni almadan nasıl çıkartıldığı merak konusu olmuş.
Aynı sezonda, Macar ZF Zeger kadın takımı kalecisi Fatma Eser Özaydın’ın, Macaristan sutopu liginde 29 Nisan’da yapılan BVSC Zuglo Diapolo maçında oynadıktan 84 gün sonra Türkiye liginde, Galatasaray takımının kalesinde yer aldığı belirlenmiş. LEN kurallarına göre; bir oyuncunun, iki farklı LEN ülkesinde ancak 90 gün arayla oynayabileceğini bilenler şaşırmış bu kez.
Yine geçen sezonun Avrupa kadınlar kupası karşılaşmalarında
Burçak Tümay Pekel, hem kulübü ESTİ’nin izni olmadan, hem de lisansı çıkarılmadan Galatasaray’da oynatılmış. Federasyon yetkililerinin ESTİ’li sporcunun Galatasaray takımı listesinde yer almasına göz yummaları sağlanmış.
Sutopu federasyonunun Galatasaray’a desteği sadece geçtiğimiz sezonla sınırlı kalmamış. 2012 - 2013 sezonunda da, 31 Ocak olarak belirlenen ve sezon başlangıcı olan 15 Eylül tarihinden sonra değiştirilemeyen yabancı oyuncu transfer döneminin son günü önce 1 Mayıs’a kadar uzatılmış. Ardından 10 Haziran’a kadar tekrar uzatılarak Galatasaray kadın sutopu takımına Afrikalı oyuncu transfer etme fırsatı yaratılmış.
Yapılan haksızlık, altı takımın yer aldığı bayanlar birinci sutopu liginde Galatasaray’ın en önemli rakibi, ilk maçta 7-7 berabere kaldığı ESTİ Kulübü’nce tahkime götürülmüş. Kurulun kararı beklenirken; ESTİ Kulübü yönetimini, berabere biten ilk karşılaşmanın, 23-25 Ağustos’ta İzmir’de yapılacak rövanşında başlarına gelebileceklerin korkusu sarmış.
Zira, yaşananların perde arkasında, Galatasaray sutopu şubesinin kaptanlığını yapan ismiyle müsemma(!) muhteremin varlığından bahsediliyor. İstemediği hakemlere Galatasaray maçı yönettirmediğini sağda solda anlatan zatın pervasızlığının gerisinde, Başkan
Ünal Aysal’ın Belçika’dan kankası olmasının yattığı söyleniyor. Hakkında başka dedikodular da var. Anlatılanlar magazinci arkadaşların ilgi alanına giriyor. Başarı elde etmek için olmadık işler yapan çok sayıda yönetici biliyoruz. Peki ya federasyon yöneticileri ve görevlileri; onlar neyin peşindeler? Merak ettik.



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Gazozuna Yarışma 14 Mart 2014
Merak Konusu 8 Mart 2014
Soçi’nin Ardından 2 Mart 2014

Günün Köşe Yazıları