Gençlerin sesi: Cumhuriyet

20 Haziran 2016 Pazartesi

Bu pazartesi bu köşeyi bize çok heyecan veren bir projeye ayırmak istiyorum.
Haftalardır duyurularını yaptığımız “Genç Cumhuriyet” kampanyası ile e-gazetemize abone olan öğrencilerin de artık bir sayfası var.

Onların gönüllü katkısıyla hazırlanan bir sayfa…

Onların görüşlerini, yazılarını, şiirlerini, fotoğraflarını özgürce değerlendirebilecekleri, birbirleriyle paylaşabilecekleri, dünyaya yayabilecekleri bir sayfa…

Gençlere abonelik armağan ederek “Cumhuriyet okuyun” çağrısı yaparken bunun, “Biz yazalım, siz okuyun”u aşan bir boyutu olması gerektiğini düşünmüş ve “Siz de yazın, biz yayımlayalım” demiştik.

Okulların sınav sezonu olmasına, kiminin kapanmasına rağmen çok sayıda ürün geldi. Bunları sayfamıza yerleştirerek ilk sayfamızı yaptık.

Ve sayfanın manşetinden, liselilerin mezuniyet törenlerinde kabaran isyanına tercüman olmaya çalıştık.

 

Bu daha başlangıç

Elektronik ortamda sadece Cumhuriyet abonelerine ulaşan bu sayfalar, yakında basılı gazetemizde de yer bulacak ve çok daha geniş kitlelerle buluşacak.

Bu kampanyanın Cumhuriyet’e genç okur kazandırmanın ötesinde, basına genç yazar kazandırmaya da vesile olacağını umuyoruz.

 

Abone olun

Bu vesileyle, kampanyamızın yeni aşamasını da hatırlatmak isterim.

3000 genci, gazetemizin armağanı olarak abone yaptıktan sonra, kampanyayı ileri taşıdık ve daha fazla gence ulaşmak için okurlarımızın katkısını istedik.

Sizlerin her bir e-gazete aboneliğiyle, yeni gençlere abonelik kapılarını açmayı vaat ettik. Diploma ve mezuniyet törenlerinde stand açıp gençlere Cumhuriyet aboneliği tavsiye ettik. Onlardan gelen talepleri, “Gençler daha fazla Cumhuriyet okusun” diyen gönüllü okurlarımıza yönlendirdik.

Katkılarınızla güçleniyor, giderek büyüyen ve gençleşen bir aileye dönüşüyoruz.

Hem de en çok baskı altında olduğumuz dönemde…

İlginize, desteğinize, dayanışmanıza teşekkür ediyoruz.

Hepinize iyi haftalar!



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları


Günün Köşe Yazıları