Ceylan Adanalı Kabadayıoğlu

İstanbul Erkek Lisesi’ne İzmir Marşı Tokadı

28 Ekim 2018 Pazar

İstanbul Erkek Lisesi.

Eserleriyle ve fikirleriyle zamanın ötesine geçmiş olan pek çok sanatçımızı, siyasetçimizi, edebiyatçımızı, müzisyenimizi yetiştirmiş olan,

Tüm dünyada Almanya’nın en üst seviyedeki lisesi “Gymnasium” derecesinde yer alan EĞİTİMDEKİ YIKILMAZ KALEMİZ.

İLKlerin okulu.

Batı tarzı “İLK” Türk lisemiz.

Öğrencilere “İLK kez” Almanca eğitim sunan,

Lise kelimesini “İLK kez” kullanan,

İLK” öğrenci gazetesini yayınlayan,

İLK” öğrenci tiyatro gurubunu kuran,

Öğrencilere İLK ABİTÜR diploması veren,

Türk bilim, sanat, spor, siyaset dünyasına damgasını vuran nice bilim adamlarını, doktorları, akademisyenleri, siyasetçileri, ticaret dehalarını bu ülkeye kazandıran YIKILMAZ EĞİTİM KALEMİZ.

 

DÜNYA BASININDA MANŞET OLAN İSTANBUL ERKEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ

Hele bu lisenin öğrencileri.

İstanbul Erkek Liseliler.

Hatırladınız mı Onları ?

Hani 3 sene önce okullarının “Proje Okulu” seçilmesi ve müdüründen öğretmenine dek tüm atamaların idari hiyerarşiden çıkarılıp direk Milli Eğitim Bakanı’na bağlanmasından sonra içeride bambaşka bir anlayışın hakim kılındığını HAYKIRAN ÖĞRENCİLER.

Hani Atatürk ilkelerinden ayrıldığını iddia ettikleri müdürleri mezuniyet törenlerinde konuşmaya başladığı an Ona sessizce arkalarını dönen ve TÜM TÜRKİYE’YE PROTESTONUN EN NAİF HALİNİ GÖSTEREN ÖĞRENCİLER.

İsyanlarında bile etik tavırları ve orantısız zekaları ile DÜNYA MEDYASINDA MANŞETE OTURAN ÖĞRENCİLER.

Hani mezuniyet törenlerinde “UTANCIMIZDAN YERİN DİBİNE GİRECEKTİK AMA ORASI AĞZINA KADAR DOLUYDU #SOMA” PANKARTIYLA CÜPPELİ GEÇİŞ YAPAN ÖĞRENCİLER.

Onlar İSTANBUL ERKEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ.

 

* * * * *

 

Bugün ise maalesef İstanbul Erkek Lisesi’nin böylesi kültürdeki öğrencilerine yapıldığı tüm öğrenci ve velilerce iddia edilerek sosyal medyanın gündemine bomba gibi düşen bir skandalla karşı karşıyayız.

Ne acı ki bugün; Bir İstanbul Erkek Lisesi’nin müdür yardımcısı olmak gibi ulvi bir göreve sahip eğitimcisinin okulun Cumhuriyet Bayramı kutlamasında İzmir Marşı’nı söyleyen öğrencilerden bazılarına tokat attığı skandalı ile karşı karşıyayız.

3 yıl önce Kabataş Erkek Lisesi’nden İstanbul Erkek Lisesi’ne atanan ve olay sırasında bir görev için okul dışında bulunan okul müdürünün gece velilere attığı özür mesajındaki “müdür yardımcımız kendisini de çok üzen ve yine kendisinin tasvip etmediği bir şekilde olaya müdahale etmiştir” cümleleri yazık ki bu acı ve bir o kadar da inanılmaz skandalı doğrular nitelikte.

 

* * * * *

 

İZMİR MARŞI;

Salonları stadları okulları inleten Atatürk Cumhuriyeti marşıdır.

Yaşa Mustafa Kemal Paşa Yaşa” haykırışıdır.

BU TOKAT;

Sadece 2 öğrenciye atılmış bir tokattan öte; Sarı siyahın 134 yıllık tarihine atılmış bir tokattır.

Bu tokat; sadece 2 öğrenciye atılmış bir tokattan öte; Sarı siyah renklerin Atatürk ilke ve inkılaplarından bir gün olsun ayrılmamış olan 135 yıllık tarihine atılmış bir tokattır.

İstanbul Erkek Lisesi’nden mezun olup ülkemize kucak dolusu ödüller taşıyan pek çok yönetmene, karikatüriste, girişimciye, aranjöre, spikere, spor kulübü başkanına, gazeteciye, yazara, aktöre atılmış bir tokattır.

Benzenin kansere sebep olduğu buluşuyla Tübitak’ın ilk tıp ödülünü alan ve İstanbul Erkek Lisesi’nden 1.likle mezun olan Prof. Dr. Muzaffer Aksoy’a atılmış olan bir tokattır.

Siyami Ersek Göğüs Kalp Hastanesi kurucusu Dr. Siyami Ersek’e ...TC Eski Başbakanı Mesut Yılmaz’a atılmış bir tokattır.

Bu tokadın ÖZRÜ AYIBI PARDONU YOKTUR.

AFFETMEYECEĞİZ.



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları


Günün Köşe Yazıları