Cüneyt Arcayürek

Korkunun Ecele…

01 Mayıs 2015 Cuma

Bir diktatör müsveddesinin diktatöre dönüşmesini istemiyorsak yalnız muhalefet partilerinin her fırsatta verdikleri karşı mücadele ile yetinemeyiz.
Kamuoyunda etkili demokratik yaftasıyla ortalıkta gezinen, korku belası ne şiş yansın ne de kebap hesabı açıklamalar yapan kurumların Bay RTE’ye artık dik durmalarının zamanı geldi de geçti bile.
Bu mücadele elbette demokratik kurallar içinde yürüyecek.
Saraylı’nın başbakanlığından beri ülkeye, söz sahibi kurumlara, insanlara saldığı korkuyu bir yana atmaları artık zorunlu bir öncelik kazandı.

***

Kim ki kendine karşıdır. Hangi kurum görevi gereği de olsa Bay RTE’nin başbakanlığı dönemiyle ilgili de olsa eleştiri yapmaktadır.
Tepeden ya o kurumun işyerine ya da kişiliğine saldırıya başlıyor.
Son günlerde bir iki olay Saraylı’nın bu yüzünü artık yadsınamayacak ölçüde ortaya çıkardı.
Hiçbir demokratik ülkede, görevi gereği ülkenin ekonomik durumunu eleştiren bir kurumun başındaki kişinin, daha önceki görevlerini eleştirip hatta hakaret konusu yapan sorumsuz bir cumhurbaşkanına rastlayamazsınız.
Örneğin patronlar kulübü başkanı Cansen Başaran, “Enflasyon politikası yanlış” demiş.
Saraylı öfke saçıyor. Bu eleştiriye yanıt vereceği yerde Başaran’ın geçmişini kurcalayan açıklamalar yaptı.
Ne yazık ki kurumun holdinglerin sahipleri olan üyeleri korku içinde. Başkanlarını elbirliğiyle savunacakları yerde, kimileri nasıl yapalım da Saraylı’nın gönlünü alalım, hışmına uğramayalım telaşı içinde.
Saraylı kafasıyla bu kafa mücadele edebilir mi?

***

Diktatörlük hevesine çoktaaan teslim olduklarını bu örnek kanıtlıyor.
Dünya ekonomi literatüründe yeri olmayan, enflasyonu indirmek için faizleri aşağı çekmek lazım diye kafadan uydurma bir kural icat eden, bu konuda söz sahibi devlet kurumunun başındaki insana hain diyecek kadar anayasa dışı haddini bilmez davranan, üstüne üstlük cumhurun başkanı olduğu iddiasında ama her sözü, her hareketi buram buram particilik kokan…
… Saray meraklısı, bir de yamuk demokrasi uygulayan bir cumhurbaşkanı yalnız bizde var.
Yargı emrinde, yürütme emrinde, AKP çoğunluğu ile yasama haydi haydi emrinde …
…bir de halkın karşısına geçip demokrasimizin önkoşulu üç erkin bağımsızlığına saygılıyım demiyor mu! Yarabbi, ağlar mısın güler misin? Bu yalanla örgütlü açıklamaya nasıl şaşırmayalım!
Seçildiği gün Millet Meclisi kürsüsüne çıkıp laik, sosyal, demokratik, insan haklarına saygılı cumhuriyeti koruyacağına namusu ve şerefi üzerine yemin eden Bay RTE’nin, lütfen söyler misiniz üç erke saygılı olduğu sözlerine, demokrasiye aykırı söz ve yaptırımlarına karşın nasıl inanacağız?

***

Uyduruk RTE demokrasisi yerine gerçek demokrasiye özlemini haykıran masum Gezi eylemini savunanları darbe örgütlenmesi diye 13 yıl hapis istemiyle mahkemelerde süründüren Bay RTE ve savcıları, Saraylı’nın bu saçmalamasına bağımsız kalmayı başaran bir mahkeme beraat kararı vererek bozguna uğrattı.

***

Milletin oylarına sürekli saygıdan söz eder, fakat bu seçimde Bay RTE halkın oylarına saygıyı unutmuş görünüyor.
RTE’yi, bölgenin değil Türkiye’nin partisi olduğunu ilan eden, yüzde 10 barajını aşarak Meclis’e gelmesi durumunda HDP’nin oylarından yararlanamayacağı korkusu sardı.
Korkunun ecele yararı yok!



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Viraj ustası 10 Mayıs 2015
Ya sen nesin? 9 Mayıs 2015
Anlamaz 8 Mayıs 2015

Günün Köşe Yazıları