Doğan Satmış

Hoca ve cemaat

02 Nisan 2016 Cumartesi

İzmir’de Göztepe Taraftar Derneği’nin galasında, bir gazeteci başkana “Seneye de Önder Hoca ile devam mı” diye sorar. Sen misin soran!
Göztepe Teknik Direktörü Önder Özen, Yeni Asır gazetesi muhabiri Burak Hakarler’i, “Gel sen bakayım buraya” diyerek kenara çeker, ses kayıt cihazını fark etmeden şunları söyler:
“Beşiktaş’ta Fikret Orman’a ilk geldiğimde söyledim; ‘Benimle medya üzerinden kavga etmeye kalkma, paramparça olursun’ dedim. O biliyor, çekildi kenara, o kavgaya girmedi. Aziz Yıldırım’la aramızda husumet çıktı. O da biliyor, yeltenemezöyle şeylere altı okka t…k ister. Önder Özen ile medya üzerinden oyun oynamak, o kolay iş değil. Onun için sakın antrenman yapma.”
Muhabir niye bu soruyu sordu derseniz, onu da anlatalım. Çünkü geçen hafta Göztepe, Altınordu’yu yenemedi, 2-2 berabere kaldı.
Sezon sonu geliyor, takım başarısız, bir gazeteci takımın başkanına gayet doğal olarak, seneye de aynı hoca olacak mı diye soruyor, aldığı yanıt, tehdit.
Artık bir futbol takımının antrenörü bile gazeteciyi kenara çekmekten korkmuyor.
Bir spor adamı böyle yaparsa, siz elinde silah tutanların, elinde siyasi güç tutanların neler yapacağını tahmin edebilirsiniz.
Ki onu da gördük.
Amerika’da Amberin Zaman’a “Kaltak PKK’li” diye saldırdılar.
Türkiye’nin en eski gazetesinin iki yöneticisi Can Dündar’la Erdem Gül ise, dün klasik adliye günündeydi, günlerini mahkemede geçirdiler.
Gizlilik kararı alındığı için Çağlayan Adliyesi’nin koridorlarını dolduran gazetecilerin alınmadığı duruşma salonunda, gün boyu sanık sandalyesinde oturdular.
Ama bunlar neyi değiştiriyor ki?
Gazetecileri korkutup sindirmek kimin işine yarayacak?
İzmir’de Yeni Asır muhabirini kenara çeken antrenör, başarısızsa yerini koruyabilir mi ilanihaye?
Ya da Washington’da Amberin Zaman’a küfreden, bu davranışı için madalya mı alacak?
Veya Can Dündar’la Erdem Gül, hakikaten savcının istediği biri ağırlaştırılmış müebbet ve 35 yıl hapisle cezalandırılırsa, Türkiye düze mi çıkacak?
Kendimizi kandırmayalım. Gerçekler gerçektir.
Gazeteciyi korkutsa da antrenör başarısızsa, başarısızdır.
Gazeteciye küfretseniz, müebbet verseniz de gerçek gerçektir.

İzmir düşüyor mu?
İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nde bir şeyler oluyor.
Önce, cemiyet yönetimindeki 6 gazeteci, Başkan Misket Dikmen’e bayrak açtı, genel kurul kararı aldırdı.
Sonra, iktidara yakın Yeni Asır gazetesi, Misket Dikmen aleyhine kampanya başlattı. Aynı haberler Sabah ve Star gazetelerinde de çıktı.
Misket Dikmen’e göre, tüm bu yapılanlar; AKP’nin cemiyeti ele geçirme planının bir parçası.
Bazı AKP’lilerin, “İzmir’i ele geçireceğiz, İzmir’i düşüreceğiz” beyanlarını hatırlıyoruz. AKP’nin İzmir’de belediye başkanlığını ve oy çoğunluğunu ele geçirmek merakını da biliyoruz.
Demek ki ilk hedef olarak İzmir Gazeteciler Cemiyeti’ni seçmişler.
Çünkü İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin, 9 Eylül adında bir de gayet başarılı yerel gazetesi var. Cemiyet ele geçirilince, bu gazete de “Kayyumlaştırma” sürecine alınmış olur.
Seçim bu hafta, haberiniz olsun. 



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Volkan nasıl patladı? 21 Haziran 2016

Günün Köşe Yazıları