Haberin Yok Ölüyorum

04 Ocak 2015 Pazar

Ezra adında bir dizi başladı. 2 hafta önce. Show’da. Haberiniz var mı?
Üçüncü bölümü göremedi. Yayımdan kaldırıldı. Duydunuz mu?
Roman Havası’na ne oldu peki? Biliyor musunuz?
Cennet Mahallesi’nin bilmem kaçıncı kopyası bu kez işlemedi. Hani Türker İnanoğlu’nun her işi tutuyordu? Sektörün duayeni de artık reytinglere söz geçiremez oldu. Küçük Ağa ve Arka Sokaklar da seyirci kaybı yaşıyor.
Reaksiyon’un bittiğini duyduk mu? Büyük paralar harcanmıştı. Gelişinden herkes bir şekilde haberdar oldu. Ya gidişinden? Drogba’nın gelişi, Muhteşem’di. Gidişi, Reaksiyon gibi oldu mesela.
Peki ya, “Beyaz Karanfil” diye bir dizinin başlayıp bittiğini kaç kişi biliyor. Hani şu Kurtlar’dan ayrılan Abdülhey vardı ya, işte ondan yeni bir karakter yaratma girişimiydi. Tutmadı. Memati Kaçak’ta direniyor hâlâ.Ömrü uzun olur inşallah.
Yine atv’de Üç Arkadaş diye bir dizi başlamıştı. Ünlü Yeşilçam klasiği, herkesi göz yaşlarına boğan kör kızın hikâyesini sevmedi mi seyirci? Akıbeti ne oldu bu güzelim dramanın?
Urfalıyam Ezelden Kanal D’den sonra Star’da da tutunamadı. Oysa bu yılın en iyi dizilerinden biriydi.
Huzur Sokağı’ndan sonra ikinci muhafazakâr deneme Diğer Yarım da bitti. Bu sezon dizi kıyımında atv ile Kanal D kıyasıya mücadele ediyorlar. Şeref Meselesi de biterse Kanal D birinci olacak. Az kaldı. Gün birinciliğini yakalayamıyor, lakin kıyımda birinci olacak. Kesin.
Onlarca dizi biterken bir o kadar da yenisi başlıyor. Yenilerden Star’da, “Paramparça” ve “Kaderimin Yazıldığı Gün” başarılı bir grafik çiziyor. Hikâyelerinin kalitesi ve düzeyi tartışılsa da reytinglerde çok iyiler. Dizi sektörü gün birinciliğini yakalamak için hikâyeleri basitleştiriyor. Olabildiğince. Alabildiğince. Çocuk hikâyelerine bel bağladılar tümden. Kaderimin Yazıldığı Gün taşıyıcı annelikten ve bebeğin annesinin kim olduğu sorunsalından ekmek yiyor. Paramparça da doğum esnasında karıştırılan kızların 17 yıl sonra akıbetinin ne olacağı çatışmasından besleniyor. Senelerce evde bir çocuk büyütüyorsunuz. Seviyorsunuz kızınızı. Çok. Bir gün geliyor bu çocuğun kendi öz kızınız olmadığını öğreniyorsunuz. Neyaparsınız? Önünüze 17 yıl sonra başka bir kız çocuğu getiriyorlar. “İşte asıl kızınız bu!” diyorlar. Sahi ne yaparsınız? Hangi kız sizin? Emek verdiğiniz mi? Yoksa 17 sene hiç görmediğiniz öz kızınız mı?
İşte bu soru bir dizinin reyting yarışında önde gitmesi için yetiyor da artıyor bile. Paramparça reyting panellerini paramparça ediyor.
Fox’ta, “Kocamın Ailesi” diye bir dizi var. Perşembeleri Kurtlar Vadisi’yle yarışıyor. Konusu ne mi? Ben bulamadım bir konu. Dizinin adını aldığı başrol oyuncusu kadın diziden ayrılıyor ama dizi kan kaybetmeden birinci veya ikinci olarak her hafta perşembe akşamlarını önde kapatıyor. Benim seyircimin bildiği bir şey var. Mutlaka. Yoksa izler mi bu diziyi?
Yine Fox’ta her pazar birinci olan, O Hayat Benim’e ne demeli? Anneyle kızının saatlerce salya sümük ağlamalarına, bağırıp çağırmalarına nasıl prim veriyor ülkem insanı? Neden bu diziyi gün birincisi yapıyor? Bilemedim.
Kiraz Mevsimi’ne veya Güzel Köylü’ye hiç girmeyeyim? İçinden çıkılmaz bir hal alacak yoksa. Bence siz, Güllerin Savaşı’nı kaçırmayın. Onu da izlemezseniz Kanal D’ye Kurtlar hâkim olacak. Sonunda. Sakın ha.
Her şeye rağmen korkacak bir durum yok. 2015’te değişen bir şey olmayacak. Biz bu yıl da Duman’ın şarkısı gibi, “Haberin yok, ölüyorum” diye ağlamaya devam edeceğiz.
 



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Burada Laf Yok 2 Mart 2015
Beş Kardeş 22 Şubat 2015
Aşk, Tanrı ve Ceza 15 Şubat 2015

Günün Köşe Yazıları