Miyase İlknur

Bak şu konuşana

30 Kasım 2019 Cumartesi

Saraya giden CHP’li” asparagası üzerinden günlerdir süren tartışma, yandaş medya ve AKP cenahında köpürtülerek sürüyor. Bu konuyu CHP’liler ve CHP’ye oy verenlerin kendi içinde tartışmasını anlarım da AKP ve yandaş medyanın bu konu üzerinden argo tabirle “geyik çevirmesi” artık kabak tadı verdi. Siyasi kumpas denince CHP’yi diline dolayanların dönüp kendi mazilerine bakmaması yurdum insanının balık hafızalı olmasına olan güvenden midir acep?


AKP kurulduğu günden beri siyasi rakiplerine kumpas kurmakla yetinseydi iyiydi. Etik olmasa da “siyasetin doğasında var” deyip geçebilirdiniz. Ama bu millettin ordusuna, üniversitelerine, milli güvenliğini sağlayan tüm kurumlarına da kumpas kurmuş bir parti olarak tarihe geçmiştir. “Ama CHP’liler birbirine kumpas kuruyor” derseniz birileri de sizin kendi partiniz içinde “Dava arkadaşım, kardeşim” dediğiniz kişilere kurduğunuz kumpasları yeniden gündeme getiriverir.


AKP içinde birbirlerine karşı yapılan kumpasların hepsini dökmeye sayfalar yetmez. Ama bazılarını şöyle bir anımsayalım:


- Türkiye’nin 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül görevdeyken görev süresi ile ilgili yasal düzenleme yaparak yeniden Cumhurbaşkanlığı’na aday olmasını önleyen bizzat AKP yönetimi değil miydi?


- Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilmesinden sonra AKP’nin yeni genel başkanını belirlemek üzere toplanacak kongreyi Gül’ün görev süresinin bitiminden bir gün önce alelacele toplayarak genel başkan adaylığını önlemek “kardeşim, dava arkadaşım” dediğin kişiye karşı kumpas değil miydi?


- Erdoğan’dan sonra AKP’de genel başkan koltuğuna emir komutayla oturtulan Davutoğlu’nun teşkilatlarda atama ve görevden alma yetkisini MYK’de darbe ile elinden almak kumpas değil de nedir?


- Başbakan koltuğuna oturttuğunuz Davutoğlu’na karşı damat Berat Albayrak ile Binali Yıldırım’ın gölge kabine kurup devleti idare etmesi ve Davutoğlu’nu 23 Nisan çocuğu konumuna düşürmenizi neyle açıklayacağız?


- Bütçesi Saray’dan belirlenen AKP’nin maaşlı trol ordusunu yöneten Pelikan Yalısı sakinlerinin yazdığı bir bildiri ile kendi başbakanınızı istifaya zorlamak da mı kupmas değildir?


- 2009 yerel seçimleri öncesinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday yapılması düşünülen Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok’un özel yaşamına ilişkin kaseti servis yapanlar CHP’liler miydi? Bu kasedin, Altınok’un aday olmasını önlemek için kim tarafından servis edildiği herkesçe malum, zatın elinde bizimle ilgili kasetler de olabilir korkusuyla mı bu şantaja boyun eğdiniz?


- “Metal yorgunluk” bahanesiyle istifa ettirdiğiniz belediye başkanlarından direnmeye kalkanlara karşı elinizde bulunan hangi kozları kullanarak ikna ettiniz?


- İstanbul Belediye Başkanlığı seçimlerinde aday olması gündeme gelince “ya kazanır Erdoğan’dan sonra Genel Başkanlığa oynarsa” korkusuyla Damat Bey tarafından İçişleri Bakanı Soylu’nun önü kesilsin diye bu görevi istemediğini açıkça belli eden Binali Yıldırım’ı damdan itmek siyasi literatürde hangi tabirle açıklanabilir?


- Buna karşılık damadınızın özel yaşamı ile ilgili dedikoduları basına ve sosyal medyaya servis eden muhalif milletvekilleri miydi?

- Adalet Bakanınız Abdulhamit Gül’ü karşı Pelikan grubunun başarısız darbe girişimi AKP dışından mı planlandı?


Velhasıl bu listeyi daha da uzatmak mümkün. Ancak bugünkü köşenin altında reklam olacağı söylendiğinden bu kadarla yetineceğiz.


Kumpasçılık konusunda AKP’nin ve yandaş medyanın başkalarına ders verecek hali yok. FETÖ ve CIA’dan öğrendiğiniz derslerle kumpasçılığın kitabını yazarsınız. Bu işin kompetanı olarak başkalarının yaptığı acemi kumpasları dilinize dolayıp durmayın.



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

89 dejavusu 6 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları