Miyase İlknur

Bırakın tiyatro yapmayı

18 Ocak 2020 Cumartesi

Yerli ve milli oto mizanseni ile Kanal İstanbul dayatması ters tepince imadada yetişecek yeni bir argüman bulundu hemen. Tutuklu bulunan eski HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın hapiste iken kaleme aldığı “Devran” adlı eserinin oyun olarak sahnelendiği tiyatroya CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, İBB Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dilek İmamoğlu ve oyuncu Kadir İnanır’ın izleyici olarak gitmesi bütün sorunlarımızı unutturdu.


Enflasyon, Libya krizi, İdlib’den kaçan 350 bin kişinin sınırımıza dayanması, işsizlik yüzünden intiharların artması o kadar önemli mi?

Geç bunları anam babam. Sen tiyatroya bak.

İyi de hangi tiyatroya?

Yandaş medya günlerdir bu tiyatro oyunu üzerinde tepiniyor. Bir teröristin kaleme aldığı eserin oyununa muhalefet partisi liderinin eşi ile İBB Başkanı’nın eşi nasıl gidermiş?

Terörist kim?

Selahattin Demirtaş.

Demirtaş’ın terörist olduğuna dair bir yargı kararı var mı?

Henüz yok ama eli kulağındadır, her an bu yönde karar verilebilir.

Yani Demirtaş’ın terörist olup olmadığı henüz belli değil.

Hımmm.... Peki...

Demirtaş neyle suçlanıyor?

Terörist başı Abdullah Öcalan’ı övmekle.

Bak sen haine!..

Ya iyi de aklım fena halde karıştı.

Şimdi hain Demirtaş’ın övdüğü teröristbaşı Öcalan ile ailesi ve avukatları dahi görüşemezken tam da seçim öncesinde Tunceli Üniversitesi’nde görev yapan bir öğretim üyesi nasıl oldu da İmralı’da bütün barikatları aşıp kendisiyle görüştü ve ondan aldığı mektubu da kamuoyuna açıklayabildi?

İmralı’ya gitmesi için kim izin verdi?

Teröristbaşının açıklamasını kamuoyuna açıkladığı için bu öğretim üyesi hakkında herhangi bir işlem yapıldı mı?

Bu postacı öğretim üyesinin teröristbaşından getirdiği mektuptaki talimata rağmen onu öven hain Demirtaş, nasıl oldu da aksi yönde tweet atabildi?

İlginç. Asıl ilginç olan Demirtaş’ın durumu. Tescilli hain bu adam. Bu kez de övdüğü teröristbaşına hainlik yaptı desene.


Sanırım MHP lideri Devlet Bahçeli de HDP’yi ve Demirtaş’ı “Teröristbaşının mektubu, HDP’nin vahim sapmasına, zillet ittifakına verdiği rezil desteğine itirazın, tepkinin ve bundan duyduğu rahatsızlığın eseri ve sonucudur diyerek bu yüzden haşlamıştı değil mi?

Peki, Osman Öcalan olayını ne yapacağız?

Hani devletin kurumu TRT’ye çıkıp “Cumhur İttifakı’na destek verin” diye açıklama yapmıştı ya... Azıcık muhalif olan sanatçılar bile çıkamazken Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan Osman Öcalan nasıl TRT’ye çıkabiliyor ki?

Ha tamam! Şimdi anımsadım. Cumhurbaşkanımız, Ben Osman Öcalan’ın Interpol tarafından arandığını bilmiyorum” demişti. Doğru haklısınız.

Peki, ya Selvi Hanım ile Dilek Hanım da çıkıp “Biz Selahattin Demirtaş’ın teröristi övdüğünü bilmiyorduk” derlerse...

Sadece bu kadar değil mi?

Demirtaş şiddetle arasına mesafe koymuyor demek. Allah Allah!

Şimdi kafam daha bir karıştı şimdi. Birkaç yıl önce Cumhurbaşkanımız Meclis kürsüsünde Balgat’ta 5 kişiyi katlemekten hükümlü olan ve 12 Eylül’de idam edilen ülkücü Mustafa Pehlivanoğlu için gözyaşı dökmemiş miydi?

Balgat katliamı katliamdan, katilamı yapan da şiddet yanlısı sayılmıyor ha!..

Ee, bir de Haluk Kırcı meselesi var. Bahçelievler’de yedi TİP’li öğrenciyi iple boğan “İdi Amin” lakaplı Haluk Kırcı’nın nikâh şahidi Mehmet Ağar değil miydi? Ee, şimdi onun oğlu AKP’den milletvekilliği yapıyor...

Ne demek “O insani bir tavır?

Selvi Hanım’la Dilek Hanım’ın ki niye gayri insani tavır, işte onu anlamadım.

HDP bölücülük yaptığı için demek ki...

Cumhurbaşkanımızın Kurtuluş Savaşı’nı keşke kaybetseydik de Yunan kazansaydı” diyen fesli Kadir’i hastanede ziyaret etmesi ne olacak?

Savaşı kazanan Yunan ele geçirdiği toprakları sonradan bize mi bağışlayacaktı?

Yani Yunanınki bölücülük, Fesli Kadir’in sözleri de bölücülüğe methiye sayılmıyor da, ondan dediydim.

FETÖ ve Öcalan’a iktidar partisinin de geçmişte övgüler düzmesi ya?..

Pardon, unutuverdim. FETÖ’ye övgüler için 17-25 Aralık, Öcalan için de Dolmabahçe masasının devrilmesi millatı değil mi?

Amaaan biz de tiyatro yapmaya başladık ha!..

HDP seçimde Cumhur İttifakı’nı destekleseydi Demirtaş’ın oyununun bırakın özel tiyatroyu, ne Devlet Tiyatroları repertuvarına alınmasına ne de oyunun galasına Emine Erdoğan ve İBB’yi HDP’nin oylarıyla kazanacak olan Binali Yıldırım’in eşi Semiha Yıldırım’ın gitmesine şaşırdık. Yandaş medyanın yazacağı yorumları da gelin bir hayal edelim.

Ahh ne insani, ne zarif jest; Demirtaş’ın eşi Başak Hanım’a anlamlı destek.



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Kelle İsterük! 20 Nisan 2024
89 dejavusu 6 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları