Mustafa Kemal Ulusu

Göksel Gümüşdağ

28 Şubat 2020 Cuma

Başakşehir Futbol Kulübü’nü dikkatle takip ediyorum. Her sezon başa oynuyor ve de bunun yanında her yıl Avrupa kupalarında başarılı sonuçlar alarak ülkemizin yüz akı oluyor. Ligimizde bu yıl da en büyük favorim Başakşehir. Okan Buruk futbolculuğundan beri çok takdir ettiğim bir hoca. G.Saray’ın altyapısında yetişen, çok başarılı bir futbol yaşantısından sonra soyunduğu hocalık dönemine yine başarıyla devam etmekte. Bu yıl ekibiyle şampiyonluğu göğüslerse kimse şaşırmamalı. 

Futbolda başarı tamamen güçlü bir ekiple olur. Kulüp başkanından başlar ve malzemecide sona erer. Kulüp belli bir sistem ve vadede projelerini yaparsa, kulüp başkanı ile yöneticiler de bu işleri çok iyi bilirse, hem maddi hem de teknik açıdan başarı yakalanır. İşte Başakşehir’de bu var. Nasıl mı? Başkan Göksel Gümüşdağ’ı 2006 yılında tanıdım. Ayhan Bermek’in, Haluk Ulusoy ile girdikleri o meşhur TFF başkanlık seçimleri sırasında aynı ekipteydik. Kendisi, Bermek’in yönetim kurulu listesindeydi, ben de o ekibe danışmanlık yapıyordum.  

Kendini kabul ettirdi

Göksel Bey genç bir kardeşimiz olarak, tecrübeli ağabeylerinin yanında çok fazla konuşmazdı. İyi dinleyiciydi ama fikirleri ve ciddi tavırları ile beni çok etkilemişti. Özetle daha o tarihlerde Göksel kardeşimiz, önemli bir futbol adamı olmanın ilk sinyallerini bana vermişti. Nitekim de yanılmamışım. Her geçen Göksel Gümüşdağ, bilgi ve tecrübesini artırarak adını Türk futbol camiasında kabul ettirdi.

Muhtelif zamanlardaki konuşmalarımızda ondan duyduklarım beni çok umutlandırıyor. Yakın bir zamanda yapılacağını tahmin ettiğim TFF başkanlık seçiminde, Servet Yardımcı ile beraber başa geçecek iki adaydan birisi de Gümüşdağ’dır. 

Servet Yardımcı da donanımlı bir arkadaşımız. O da bu göreve uygun bir kişi. Ama Göksel Gümüşdağ’ın bilhassa son yıllarda Başakşehir’deki yükselen başarısı, onu bence ilk seçimde başkanlık için daha önde gösteriyor. 

Gümüşdağ, futbolumuzun sıkıntılarını palyatif tedbirlerle değil, TFF bünyesinde akademisyenlerle kuracağı bir Araştırma, Planlama, Eğitim, Denetim Başkanlığı’nın programları ile uzun vadede çözülebileceği görüşünde. Başakşehir de önce vasat bir takımdı. Ama sonra yavaş yavaş yükselişe geçti ve son iki yıldır da liderliğe soyunarak şampiyonluğa oynuyor.

Başakşehir mütevazı kadrosuyla Avrupa’da ülkemizi çok başarılı bir şekilde temsil ediyor. Ülkemize altın değerinde puanlar kazandırıyor. Ülke olarak bu puanlara çok ihtiyacımız var. Zira Avrupa kupalarında takımlarımızın başarısız olması, önümüzdeki yıllar için bizi endişelendiriyor. Başakşehir’i ve Başkan Gümüşdağ’ı kutluyor, başarılar diliyorum. 

Not: Başakşehir dün gece beni mahçup etmedi. Candan kutluyorum.



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Tarihi sınavdayız 3 Nisan 2020
Sınıfta kaldık 27 Mart 2020

Günün Köşe Yazıları