Muzaffer Ergöz

Hoşgeldiniz Sayın Bakan!

18 Eylül 2018 Salı
Ülkemizin ekonomik bir savaş ile karşı karşıya kaldığını sokaktaki çocuklar bile biliyor. Biz de buna katılıyoruz. Şimdi gelelim diyeceğimize. O makama oturduğunuz zaman sizden önceki  Sayın Bakanların biyografilerini ve uygulamaya çalıştıkları projeleri bir, bir gözden geçirin. Neyi başarmışlar neyi başaramamışlar bakın. Bir de küçük bir araştırma yapın hangisinin halkta bugün karşılığı var onu da değerlendirin, sonra bir karar verin. Ne yaptılar ne yapacağım. Sanırım işe böyle başlamanızda çok yarar vardır diye düşünüyorum…

***

Aslında konu  çok basit. Makamınıza oturduğunuz gün sıradan bir vatandaş GİZLİ damgalı bir zarfı size verilmek üzere o günkü özel kalem müdürünüze ulaştırır. Eğer bu dosyayı aldıysanız ne yaptınız? Almadıysanız hemen bir soruşturma açın ve size gelen  zarfı size neden vermediklerini soruşturun. Şayet o dosya elinize geçmediyse uygun görürseniz hemen bir örneğini size takdim edebilirim. Aslında spor camiası dışında bir yönetici değilsiniz, Öz geçmişiniz bırakın bakanları birçok üst düzey yöneticisini sollar ve geçer. Ya bu bakanlığı kapanmaktan kurtaracaksınız ya da bu bakanlık işe yaramıyor  deyip kaldırılmasına yardımcı olacaksınız. O dosya bu seçiminizin ipuçlarıdır.

***

Bu dönem hemen hemen hiçbir bakan öyle eskiden olduğu gibi kamuoyu önüne çıkıp şunu yapacağım, bunu yapacağım diye bol keseden atıp vaatte bulunmuyor. Bu iyi mi yoksa kötümü kestiremiyorum ama konu siz Sayın Spor Bakanına gelince durum biraz farklı. Ülkede hangi gazete hangi dergi varsa neredeyse sayfalarının yarısını spora ayırıyor. Televizyonlar harıl, harıl spor programları yapıyor sizden tek kelime eden yok.

Acaba neden?

Spor Bakanlığı kaldırıldı da yoksa bizim haberimiz mi olmadı Sayın Spor Bakanı?



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Spor adamı Tunç Soyer 11 Haziran 2020
Spor adamı Mehmet Sekmen 30 Mayıs 2020

Günün Köşe Yazıları