Muzaffer Ergöz

Kayak sporunu hatırlatan başkan

01 Şubat 2020 Cumartesi

Türkiye’nin en eski kayak hocalarından birisiyim. Otuz yıldır kayak ve kayak sporu için yazılar yazdım. İnanır mısınız Sayın Ekrem İmamoğlu’nun son bir haftada kayak sporu için yaptığı olumlu katkıyı biz yıllardır yapamadık. İlgi patlaması oldu, öyle ki  Sarıkamış Akademisi Kayak Kulübü’ndeki sporcularımız bizleri telefon yağmuruna tuttu. Talepleri Ekrem Bey’le Sarıkamış’ta da kayak yapmak. Eğer o miniklerin hatırlatması olmasaydı benim böyle bir yazıyı yazmak aklımın ucundan bile geçmezdi.

İkinci teşekkürümüz Palandöken Kayak Merkezi’ne; öyle bir kamuoyu yarattınız ki insanlar kayak turizmini anımsadı. Camianın, federasyonun yapamadığı hareketliliği Erzurum kayak turizmine armağan ettiniz; var olun derim Erzurum adına. En azından 2011 Üniversite Kış Olimpiyatı sonrası unutulan tesislerin yüzünü güldürdünüz.

Şimdi gelelim asıl konuya; kayak sporu ülkemizde tam bir aile sporu olarak yıllara varan bir kültür gerektirir. Aileler yarıyıl tatilini hep birlikte dört gözle beklerler. Otellerde yerlerini aylarca önce ayırtırlar, kayak hocaları bu ailelerin dağdaki gerçek dostları ve bekleyenleridir. 

Küçük çocuklar bu tatillerde özgüvene ve eğitime sahip olarak okullarına, evlerine dönerler. Bu dağ kültürü  çocuklara ve ailelere  inanılmaz olumlu etkiler yapar.

Bir misal vermek gerekirse yürümeye başlayan çocukların akıllı telefonların içerisine düşüp de çıkamadığı çağımızda onları  tembellikten uzaklaştıran yegâne meşgale kayaktır. Hele kaymaya başlayan çocukların, “Baba, anne! bak” diye dağları çınlattığı mutlulukları gerçekten görmeye değer bir spor kültürüdür. Aile kültürüdür.

Sayın İmamoğlu’na yapılan eleştirilerin tamamını defalarca okudum. Dağıcılık ve spor kültürden nasiplenmemiş eli kalem tutanların, konuyu siyaset arenasına tıkayıp aile bütünlüğüne saldırmalarını üzüntüyle izledim. En üzüldüğüm nokta ise dağ ve kayak  kültürünün yok sayılmasıydı. 

Size bir sır vereyim mi aynı hafta kaç bakan, kaç milletvekili  aileleri ile  yurdun kayak merkezlerindeydi biliyor musunuz? Adlarını açıklasam kıyamet kopar ama onlar kayak sporunun ve kayak kültürünün aileleri olduğu için biz kayakçılar onlara minnettarız.  Ülkemizdeki tüm kayakçılar ve kayak sporu adına tekrar teşekkürler Sayın İmamoğlu.



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Spor adamı Tunç Soyer 11 Haziran 2020
Spor adamı Mehmet Sekmen 30 Mayıs 2020

Günün Köşe Yazıları