Tuncay Mollaveisoğlu

Sanki o mektubu Erdoğan yazmış...

15 Kasım 2019 Cuma

Erdoğan’ın ABD ziyareti ile ilgili fotoğraflar üzerinden birtakım mesajlar okunmaya çalışılıyor.

• Türk Dışişleri Bakanı ayaktayken senatörler Erdoğan’ı sorgular gibi oturuyormuş,

• İki ülke lideri görüşüyor ancak arkada Türk bayrağı yokmuş,

ABD sancakları önünde askerler poz veriyormuş.

Bu mesajlar diplomaside önemlidir ancak Türkiye ABD ilişkileri açısından fazla anlam yüklemeye gerek yok. Çünkü iki ülke ilişkilerinde bu incelik kalmadı!

Trump, düşündüğünü bodoslama söyleyen bir lider. 

Terör örgütünün Suriye kolu YPG lideri Mazlum Kobani’nin ABD’ye davet edilmesi ile ilgili soruya Trump; “Sizin Cumhurbaşkanınızla da çalışıyoruz” yanıtını verdi!

Daha ne desin! Erdoğan Trump’ın yanında yaptığı açıklamada “Sizin Kürtler diye tanımladığınız yapı terör örgütüdür” dediği halde Trump bu küstahlığı yapıyor.

Teröristbaşı ile Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’nı bir tutuyor!

Trump’ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın şahsında Türkiye’yi aşağılayan mektubunun gereği yapılır mı diye saf saf beklerken aynı küstahlığın devam ettiğini seyrettik.

Erdoğan ise, “ABD ile ilişkimizde yeni bir sayfa açmak istiyoruz” dedi. Sanki o rezalet mektubu kendisi yazmış gibi.

***

Rabia Naz cinayeti aydınlatılsın...

Geçen yılın nisan ayında evlerinin önünde yaralı olarak bulunmuştu. 

Hastaneye kaldırıldı ancak kurtarılamadı. 

11 yaşındaydı Rabia Naz...

Ailesi ölümünün ardındaki sırrın peşine düştü.

Emniyet, “intihar” notu ile dosyayı kapattı. Oysa Rabia’nın o çatıdan atlaması fiziken mümkün değildi. 65 kilo ile çatının önündeki 4.5 metrelik sundurmayı aşarak düşmesi gerekiyordu!

Baba Şaban Vatan’ın dedektif gibi iz sürmesi sonucu aylar sonra Rabia’nın çatının ön tarafından değil yan tarafından atladığı ve sürünerek ön tarafa geldiği ileri sürüldü. 

Olayın görgü tanığı ilk gün; “Yolda yatarken gördüm” derken şimdi “Yan bahçeden sürünerek geldi” diyerek ifade değiştirdi! 

Daha şaşırtıcı olan, adli tıp raporu da ifade değiştiren kişiyi doğrularcasına tüm kemikleri kırık olmasına rağmen Rabia Naz’ın dirsekleri ile fındık bahçesinden yola gelebileceği bilgisine yer veriyor!

Baştan sona şüphelerle dolu olaylar zinciri... Ve benim düşüncem olayın asla intihar olmadığı yönünde.

Acılı baba kızının otopsi görüntülerini izlemek zorunda kaldı. Raporu okudu ve kamuoyu ile paylaştı. Baba Şaban Vatan, kızının ağır yaralı halde sadece dirseklerini kullanarak sırtüsü metrelerce nasıl sürüklenmiş olabileceğini sordu! .

Ailenin iddiasına göre, kızlarına bir otomobil çarptı ve sürücü beraberindekilerle birlikte delilleri yok ettikten sonra kızlarını evin önüne bıraktı.

TBMM’de olayı araştırması için kurulan komisyon, haftaya bazı görgü tanıklarını dinleyecek. Doblo marka aracı kullanan sürücünün AKP’de siyasi bağlantıları olduğu ve korunduğu iddiası da bu toplantıda görüşülecek.

Yazarken bile yüreğim kaldırmıyor. Omuzlarıma büyük bir ağırlık çöküyor.

Rabia Naz, 11 yaşında şüpheli bir şekilde hayatını kaybetti. Ailesi ve kamuoyu olayı cinayet olarak görüyor...

Komisyonun bu cinayeti çözmesi için, önce adalet sistemi ve siyasetteki faillerini bulması gerekiyor.

***

Cımbız: Kılıçdaroğlu ne dedi?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu grup toplantısında yolsuzluktan yoksulluğa, Türkiye’nin yakıcı konularına değiniyor. Ben Erdoğan’a yönelik bir cümlesini sizler için alıntı yapayım: “Senin mal varlığını ben de biliyorum dünya da biliyor. Mal varlığı meselesi gündeme gelince neden sustunuz? ”



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Seçimin ardından 29 Mayıs 2023

Günün Köşe Yazıları