Danıştay, bakanlığın kararını bozdu: Eski AKP’li başkan Taşçı’ya inceleme

Samsun’da eski AKP’li Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı döneminde yaşandığı iddia edilen, İçişleri Bakanlığı’nın soruşturma izni vermediği yolsuzluklarla ilgili Danıştay Birinci Dairesi ön inceleme kararı aldı.

Yayınlanma: 12.05.2024 - 04:00
Danıştay, bakanlığın kararını bozdu: Eski AKP’li başkan Taşçı’ya inceleme
Abone Ol google-news

2014- 2019 döneminin AKP’li Atakum Belediye Başkanı Taşçı hakkında, belediyeye 8 TIR inşaat malzemesi alımına ilişkin faturalardaki araç plakalarının, motosiklet plakası olmasına rağmen ödeme yapıldığı, 3-5 yıl önce vefat eden kişiler adına kesilen pide faturalarının ödendiği, kasa fişleri ve tahsilat yazışmalarının yok edildiği ve 323 bin liranın banka hesabına yatırılmadığı ile ilgili yolsuzluk iddiaları yargıya taşınmıştı.

İSHAK TAŞCI’DAN AÇIKLAMA

Eski Atakum Belediye Başkanı Taşçı basına da yansıyan iddialar üzerine açıklama yaptı. 

İddiaların başkanlığı döneminde Sayıştay denetçileri tarafından incelendiğini ve denetçilerin olumsuz bir bulgu tespit etmediğini belirterek, “Başkanlığımız döneminde meclis üyesi Mustafa Tüfek’in şikayetiyle Sayıştay denetçileri geldi ve bu iddiaların hepsini tek tek inceledi. Yapılan incelemede, 3-5 yıl önce hayatını kaybedenler için pide faturaları ödendiği, 8 tır inşaat malzemesi alımına ilişkin faturalardaki araç plakalarının, motosiklet plakası olmasına rağmen ödeme yapıldığı gibi suçlamalardan iddialar denetçiler tarafından asılsız bulunduğu için aklandık. Dolayısıyla bu iddiaların hiçbir hükmü yoktur. Şimdi bakanlığın soruşturmaya gerek yoktur kararına yeni bir itiraz yapılmış ve Danıştay’da bu itiraz üzerine usulen doğal olarak, yeniden konunun araştırılması için ön inceleme yapılmasına hükmetmiş. Mesele bundan ibarettir” dedi. 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler