'Freni patlamış kamyon gibi'

Lider değişikliği yaşanan İYİ Parti’de kafa karışıklıkları sürüyor. Parti kaynakları, lider değişiminin partide heyecan yaratmadığını kaydediyor.

Yayınlanma: 15.05.2024 - 04:00
'Freni patlamış kamyon gibi'
Abone Ol google-news

Yerel seçimlere “hür ve müstakil” olarak giren; ancak seçimlerde hezimete uğrayan İYİ Parti, olağanüstü kurultayla genel başkanını ve yönetimini değiştirdi. Yeni Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu, göreve geldiği günden bu yana bir dizi toplantıyla partinin yetkili kurullarıyla bir araya geldi. Dervişoğlu, dün de milletvekilleri ve başkanlık divanı üyeleri ile Ankara’daki bir restoranda buluştu. Dervişoğlu’nun bu toplantılarda “birleştirici bir dil kullanarak”, küskünlerin partiye geri döndürülüceğini ve kalp kırıklıklarının tamir edileceğini dile getirdiği öğrenildi. Dervişoğlu ve yeni yönetimin ilk hedefinin; partiyi toparlamak, küskünleri barıştırmak, kopuşları önlemek ve 2028 genel seçimlerindeki stratejilerine odaklanmak olduğu kaydediliyor. Yerel seçim öncesi eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in muhalefete yönelik sert söylemlerinin, seçmen üzerinde olumsuz etki yaratması nedeniyle 2028 seçimlerine dek muhalefetle ılımlı bir iletişim yürütmek istenildiği de belirtiliyor. Bu nedenle Dervişoğlu, bugün Gelecek Partisi Başkanı Ahmet Davutoğlu ile, yarın da CHP lideri Özgür Özel’le bir araya gelecek. Ziyaretler, İYİ Parti’de yumuşama sürecine geçilmesi ve ‘muhalefetle kavga siyasetinin son bulması’ isteğinin partide baskın olması şeklinde yorumlanıyor. 

‘FRENİ PATLAMIŞ KAMYON GİBİ’

Dervişoğlu’na yakın isimler, hem olağan kurultay hem de 2028 seçimlerine ilişkin planlar yaparken; bazı parti kaynaklarıysa partinin toparlanamaz bir hale geldiğini vurguluyor. Partinin “Freni patlamış kamyon gibi uçurum aşağı gittiğini” kaydeden kaynaklar, lider değişiminin partide heyecan yaratmadığını savunuyor. Dervişoğlu’nun Akşener’den sonra düşük profilli kaldığı da  kulislerde konuşulanlar arasında. Ayrıca partinin milletvekillerinden CHP’ye geçecek isimlerin olduğu da iddia ediliyor. Öte yandan milletvekillerinden “gidecek partisi olmayan” isimlerin de kafa karışıklığının sürdüğü ifade ediliyor.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler