‘Yumuşama’ yok: CHP alanlara çıkıyor

Siyasi partilere yaptığı ziyaretlerle siyasette “normalleşme” sürecini başlatan CHP, Soma maden faciasının yıldönümünden itibaren sahada olacak.

Yayınlanma: 12.05.2024 - 04:00
‘Yumuşama’ yok: CHP alanlara çıkıyor
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisi yerel seçimlerden birinci parti olarak çıktıktan sonra siyasetteki gerginliği azaltmak için “normalleşme” sürecini başlatarak sırasıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, DEM Parti eş başkanları Tülay Hatimoğulları, Tuncay Bakırhan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yle görüştü. Ancak bu dönemin “yumuşama” olarak tanımlanamayacağını söyleyen Özel; sokaklarda, meydanlarda, Meclis’te ve sahada yurttaşların sıkıntılarını gündeme getirmeye devam edeceklerini vurguladı. Bu kapsamda CHP lideri Özel, yarın Merkez Yönetim Kurulu’nu Soma Faciası’nın yıl dönümünde Soma’da toplayacak. Özel, 18 Mayıs’ta da “laik eğitim” ve “çağdaş müfredat” çağrısıyla atanmayan öğretmenler ve çocuklarının geleceğinden endişe duyan ailelerle İstanbul Saraçhane meydanında bir araya gelecek. CHP’nin “eğitim” temasıyla başlayan mitingleri Ankara Tandoğan’da 26 Mayıs’ta emeklilerle yapılacak mitingle devam edecek. 

‘BAYRAMLAŞACAĞIZ VE ELEŞTİRECEĞİZ’

CHP’nin farklı temalarla mitinglerini sürdüreceğini belirten parti kurmayları, “Temmuzda zam bekleyen asgari ücretlilerle de bir miting yapacağız. Daha önce söylediğimiz ‘adalet’ temalı bir mitingimiz vardı. Onu da yapmayı düşünüyoruz. Bu şekilde mitinglerimize devam edeceğiz. Henüz tüm mitinglerin bir takvimlendirmesi yok. Emeklilerle yaptığımız miting sonrası 2 Haziran’da tekrarlanan seçimler olacak. Sonrasında bayram da olacak. Ama biz hep sahada kalmaya devam edeceğiz” dedi. Sahadaki eylemlerini kesmeden siyasetteki normalleşme sürecini de devam ettireceklerini söyleyen kurmaylar, “Yapılan eylemler aslında yaşadığımız sürece neden ‘yumuşama’ değil de ‘normalleşme’ dediğimizi gösteriyor. Bizim derdimiz insanların sıkıntılarının çözülmesi ve seslerinin duyulması. Yani asıl hedefimiz kutuplaşmayı yok ederek, hakkı yenen insanların sesinin daha fazla duyulmasını sağlamak. Bunu sağlarken de mesela önümüzdeki süreçte 19 Mayıs var, Kurban Bayramı var. Burada da partilerin, liderlerin bayramlaştığını, telefonlaştığını görebiliriz. Yani bir yandan halkın sesini yükselteceğiz ama bir yandan da normalleşme süreci kapsamında el sıkacağız” ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler