Edoğan: Cemaat hükümete şamar atmak istiyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan St. Petersburg’a hareketinden önce açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma: 21.11.2013 - 18:33
Abone Ol google-news

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Rusya'ya yapacağı ziyaret öncesi öncesi Esenboğa Havaalanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan; "Burada görünen arkadaş, polislerimizin de kendisinden şüphelenmesi üzerine yapmış oldukları uyarıya aynen kendisi uydu. Ama bir yerlerle bağlantısı var mı, yok mu? Şu anda güvenlik teşkilatımız araştıracaktır, soruşturacaktır. Onun neticesinde de düşünüyorum ki kararı ilgili yargı birimi verecektir" diye konuştu.

Kütahya milletvekili İdril Bal'ın ihraç istemiyle Disiplin Kurulu'na sevk edilmesini değerlendiren Erdoğan şunları söyledi; "Bir kişi eğer siyaset yapıyorsa, siyaset yapmayı arzu ettiği partinin politikalarını ve partinin iç disiplinini kabul ederek o partiden aday olmayı kabul eder. Aday olduktan sonra da partinin iç disiplinine uymak zorundadır. Uymadığı zamanda partinin kendi müeyyedeleri vardır. Eğer kendine çok güveniyorsan gidersin bağımsız milletvekili adayı olursun, istediğin yerde istediğini konuşursun. Ama siz kendinize güvenemeyeceksiniz ve o partinin şemsiyesi altında gelip aday olacaksınız, aday olduktan sonra da partinin politikalarına riayet etmeyeceksiniz, bu olacak iş değil. Şu anda o arkadaşımızda maalesef partinin kendi iç disiplinine riayet etmediği için, ilgili arkadaşlarımız bu rahatsızlığı bir, iki, üç değil uzun zamandır olduğu noktasında bir mütabakata vardılar ve konuyu bana da rapor ettiler. Arkadaşlarımızın bu teklifini ben de kabul ettim."

"ÇALIŞMALARDAN SONRA ADIMLARI ATACAĞIZ"

Başbakan Erdoğan, dershanelerin geleceği ile ilgili soruya şöyle yanıt verdi; "Benim Hoca Efendi'yle bu ara bu konuya yönelik bir görüşmem olmadı. Ancak ilgili bir çok medya içersindeki arkadaşlarla, medya dışındaki arkadaşlarla görüşme talebinde bulunan birçok kardeşimizle bu konuda görüşmelerim oldu. Kendilerini düşüncelerini söyledim. Bu Hüseyin Çelik'in Bakanlık döneminde başlattığımız, belli bir gruba yönelik bir adım değildir. Bu tümüyle dershane zihniyetinin dönüştürülmesine yönelik bir adımdır. Bunu kasıtlı olarak bazı kesimler hala kapatmak olarak takdim ediyorlar. Burada bir defa böyle bir suçlu aramak gibi bir yaklaşım yokki böyle bir başlık atılıyor. Ben bu başlığı da iyi düşünülerek atılmış bir başlık olarak görmüyorum. Ve demişisiz ki dershanecilikten okula dönüşelim. Hatta bu okullardan hizmet alalım dedik. Ve hatırlarsanız Danıştay bunu o zaman reddetti. O zaman basın bize 'Cemaat'in okullarına hükümet şu anda destek vermek için böyle bir yasal düzenleme yaptı' dediler. Biz bu yüzden şamar yedik. Şimdi bakıyorum farklı bir şamarı da bu kardeşlerimiz hükümete atmak istiyorlar. Bu kapatma olayı değildir, yeni başlamış bir süreç değildir. Bunu devletle, hükümetle böyle bir kavgaya dönüştürmek değil. Biz çözümü bu noktada ürettik, ortaya açıkca koyduk, şu anda Milli Eğitim Bakanlığı çalışmalarını yapıyor. Bakanlar Kurulu'nda sunum yapıldı, eksik gördüğümüz çalışmaları gördük, bu çalışmalardan sonra adımlarımızı atacağız."

            Erdoğan'dan İdris Bal açıklaması

"BİZ HER ŞEYE HAZIRIZ"

Anayasa çalışamlarını değerlendiren Erdoğan; "Samimi iseler, 60 maddede 4 grubun mütabakatı var. Hangi maddelerde istiyorlarsa, AK Parti grubu olarak biz o değişikliği yapmaya hazırız. İster 5 madde olsun, ister 10 madde olsun, biz hepsine varız" diye konuştu.

"22 BÜYÜKŞEHİRİN ADAYLARI BELLİ"

Yaklaşan mahalli seçimler öncesi, belediye başkanı adaylarının belirlenmesi ve kabilede yapılması beklenen revizyonu değerlendiren Erdoğan; "Kabile revizyonu meselesinde nihai kararımızı verdikten sonra, olması gereken arkadaşlarımız varsa o zaman bu kararı vereceğiz. 30 büyükşehirimizde bu süreci işletecek olan arkadaşlarımızla final görüşmeleri yapacağız. Şu ana kadar 22 ilimizin büyükşehir adayını belirledik. 8 tanesi henüz belirlenmedi. 11 ilimizi şu an belirledik" diye konuştu.

"HATİPOĞLU'YLA DİYARBAKIR'I DEĞERLENDİRDİK"

Başbakan Erdoğan, Nihat Hatipoğlu'yla Diyarbakır hakkında görüştüklerini söyleyerek; "Nihat Hatipoğlu'yla görüşmemiz, Diyarbakır üzerindeki kanaatlerini almak oldu. Saygın olan Hatipoğlu Hoca'mıza, konumları itibariyle düşüncelerini aldık. Kendilerinin bizden böyle bir adaylık kabul etmeleri bizim için çok çok güzel olur ama bulunduğu makan bu işe müsade etmediği için bizim ısrarımız olamazdı. Cumartesi, Pazar günlerini, Diyarbakır'ı değerlendirdik" dedi.

Erdoğan: "Cemaat" hükümete tokat atmak istiyor

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler