Son dakika | Esenyurt'ta yangın paniği! Mahsur kalanlar var

Son dakika | Esenyurt'ta 18 katlı binanın üst katlarında yangın çıktı. Yoğun duman nedeniyle bazı dairelerde yaşayanlar mahsur kaldı. Pencere ve balkonlara çıkarak yardım bekleyen bina sakinlerini itfaiye ekiplerinin yardımıyla binadan tahliye edildi.

Yayınlanma: 29.12.2021 - 16:39
Son dakika | Esenyurt'ta yangın paniği! Mahsur kalanlar var
Abone Ol google-news

Yangın, saat 15.00 sıralarında Piri Reis Mahallesi, 2252. Sokak'ta bulunan 18 katlı binada çıktı. Binanın 14 katında bulunan elektrik panosunda başlayan yangın nedeniyle bina içerisi yoğun dumanla doldu.

Büyük panik yaşayan bina sakinlerinin bir bölümü kendi imkanları ile dışarı çıkarken, üst katlarda bulunan 10 kişi pencere ve balkonlara çıkarak kurtarılmayı bekledi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Yoğun duman nedeniyle aşağı inemeyen bina sakinleri itfaiye ekiplerince binadan tahliye edildi. Yine ameliyatlı olduğu için kapıyı açamayan bir kişi itfaiye ekiplerince kurtarıldı. Binadan itfaiye ekiplerince tahliye edilenler kontrol amaçlı ambulanslara alındı. Dumandan etkilenen bir kişi ise sağlık ekiplerince hastaneye kaldırıldı. 

Çıkan yangınla ilgili açıklama yapan Esenyurt Kaymakamı Vural Karagül, "Yangın söndürüldü. İçeride 10 vatandaşımız dumandan etkilenmiş ama ayakta tedavi edildiler. İyi durumdalar. Elektrik panosundan kaynaklı olduğunu düşünülen bir yangın. Hemen söndürüldü. Toplamda 10 kişi sadece biri hastaneye kaldırıldı. Bir vatandaşımızda ameliyatlı olduğu için açamamış kapıyı. Şuan itfaiye ekiplerimiz almaya çalışıyor. Sıkıntı yok ama durumu gayet iyi" dedi. 

Çıkan yangın itfaiye ekiplerince kısa sürede söndürülürken, ekipler binadan duman tahliyesi yaptı. 


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler