Alman Yeşiller Partisi Eş Başkanı: PKK tek taraflı, şartsız ve temelli silah bırakmalı

Alman Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir, PKK'yi kayıtsız-şartsız silah bırakmaya çağırdı.

Yayınlanma: 07.09.2015 - 17:25
Abone Ol google-news
<video:363005>

 

Başkent Berlin'de düzenlediği haftalık olağan basın toplantısının ardından konuşan Cem Özdemir, şehit askerler dolayısıyla baş sağlığı dileğinde bulundu. Özdemir, "PKK'yı tek taraflı, şartsız ve -artık geçici değil- temelli silah bırakmaya davet ediyoruz. Bu işin silahla çözülmeyeceğini herkes anlamıştır." dedi. 

Özdemir, PKK'nın silah kullanmasının Türkiye'de Türkler ve Kürtler arasındaki dostluğu tehlikeye attığını vurguladı ve "Tek taraflı olarak hemen ateşkesi ilan edilmeli ve artık bir daha da buna (silaha) kimse başvurmamalı." sözleriyle PKK'ye çağrı yaptı.

Türk hükümetine de çağrı yapan Cem Özdemir, hükümetin bir başlattığı barış sürecine geri dönmesini istedi. Türk asıllı Alman siyasetçi, "Bu yol varken şiddet yolu Türkiye'yi yokuşa sürer. Onları da tekrar barış sürecine davet ediyoruz." dedi.

Yeşiller Partisi Eş Başkanı Özdemir, Türk halkının oyunu özgürlüğünün güvence altına alındığı bir ortamda kullanabilmesi gerektiğini de belirterek, "Aksi takdirde seçim, seçim olmaz." ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler