İntihar eden tutuklu MOSSAD ajanı mı?

İsrail yönetimi, bir kez daha casusluk faaliyetleri nedeniyle gündemde. 2010'da İsrail'de hapishanede intihar eden mahkumun Avustralyalı bir Yahudi olduğu ve MOSSAD adına çalıştığı ortaya çıktı.

Yayınlanma: 14.02.2013 - 12:12
Abone Ol google-news

 Herşey Avustralya televizyonu ABC'nin bir belgeselinde ortaya çıktı. Televizyon 2010'da İsrail'de hücresinde intihar ve "Mahpus X" olarak anılan kişinin Avustralyalı MOSSAD ajanı Ben Zygier olduğunu iddia etti.

İsrail iddiaya önce yanıt vermedi. Aksine Başbakan Netanyahu gazete editörlerini ofisine çağırıp "hükümete bağlı bir kuruluşun yüzünü kızartacak haber yapmayın" diye uyardı.

İsrail mahkemesi bir süre sonra karartma kararını kaldırdı ve Tel Aviv yönetiminin konuyla ilgili ilk açıklaması basında yayınlandı.

Avustralya ve İsrail vatandaşı olan bir kişinin güvenlik nedeniyle cezaevinde tutulduğu açıklandı ve tutuklamayla ilgili olarak ailesine haber verildiği açıklandı.

Bu kısa açıklama "Mahpus X" ile ilgili soru işaretlerini daha da artırdı.

İsrail ve Avustralya basınında çıkan haberlere göre, Avustralya'ya göç eden Yahudi bir anne babanın çocuğu olan Ben Zygier 2000'de İsrail'e gitti ve soyadını Allon olarak değiştirdi.

MOSSAD adına ajanlık yapan Ben Zygier'in kötü davranıştan dolayı 24 Şubat 2010'da yüksek güvenlikli Ayalon Hapishanesi'ne kondu. 15 Aralık 2010'da hücresinde kendini asarak intihar etti. Bir hafta sonra Melbourne'de toprağa verildi.

Zygier'in İsrail adına casusluk yaptığı şüphesiyle Avustralya istihbaratınca sorgulanan en az üç Avustralyalı'dan biri olduğu da iddilar arasında.

Olaydan Avustralya hükümetinin haberi varmış. Konu basına yansıyınca Dışişleri Bakanı Bob Carr soruşturma emri verdi.

Avustralya 2010'da Dubai'de Hamas'ın bir komutana düzenlediği suikastte sahte Avustralya pasaportu kullandığı için İsrail yönetimine tepki göstermişti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler