ABD saldırı için uyarmıştı... MİT yine sınıfta kaldı

Ankara Kızılay'da meydana gelen 34 kişinin öldüğü 125kişinin yaralandığı bombalı saldırı öncesi ABD Büyükelçiliği 11 Mart'ta bir açıklama yapmıştı. MİT bütün uyarılara karşı önlem almadı. Ankara'daki son beş ayda üçüncü büyük saldırı meydana geldi.

Yayınlanma: 13.03.2016 - 21:03
Abone Ol google-news

Bürokrasinin kalbi Ankara  son beş ayda 3 büyük bombalı saldırının hedefi oldu. Son olarak dün akşam saatlerinde Kızılay'da bomba yüklü aracın patlatılması sonucu meydana gelen saldırıda  34 kişi hayatını kaybetti, 125 kişi yaralandı. Milli Eğitim Bakanlığı  ve çevik kuvvet merkezine yakın bir alanda olan patlama tüm uyarılara karşı  MİT'in zaifiyetini bir kez daha gözler önüne serdi.

ABD Elçiliği'nden saldırı uyarısı: Hedef Anıtkabir mi?

ABD Büyükelçiliği'nin tarafınan  internet sitesinde yapılan açıklamada ,“Türk hükümeti binaları ve konutlarına potansiyel bir terörist saldırısına dair bilgiler olduğu” denilmiş, vatandaşlarına bu bölgelerden uzak durması konusunda açık uyarıda bulunmuştu.

17 Şubat 2016 tarihinde ise  Türk Silahlı Kuvvetleri personelini taşıyan servis araçlarına, Ankara'nın en işlek yerlerinden birinde, bombalı araçla büyük bir saldırı düzenlenmiş, Saldırıda 28 kişi hayatını kaybederken 61 kişi de yaralanmıştı. Bu saldırıya ilişkin istihbarat bilgileri Alman gazetesinde yayınlanmış ancak ek bir tedbir alınmamıştı.

10 Ekim 2015 tarihinde Ankara Tren Garı'nda gerçekleşen bombalı saldırı tam olarak aydınlatılmadı. Bu durum, Türkiye'nin güvenlik hususunda ciddi istihbarat zafiyetinin bulunduğuna işaret etmektedir.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler