600 yıl hapsi istendi... Tecavüz olayı Ensar Vakfı ve KAİMDER evlerinde gerçekleşti

Karaman Cumhuriyet Başsavcılığı'nın tecavüze uğradığı iddia edilen 45 çocuktan durumu belgelenen 10 çocukla ilgili hazırladığı iddianame kabul edildi. İddianame'de yer alan bilgilere tecavüz olaylarından 8'i KAİMDER, 2'si de Ensar Vakfı'na bağlı evlerde gerçekleşti. Bu arada çocuklara tecavüz eden öğretmenin davadan sıyrılmak için deli raporu alacağı iddia edildi.

Yayınlanma: 22.03.2016 - 10:27
Abone Ol google-news

Karaman Cumhuriyet Başsavcılığı'nın tecavüze uğradığı iddia edilen 45 çocuktan durumu belgelenen 10 çocukla ilgili hazırladığı iddianame kabul edildi. Karaman Ağır Ceza Mahkemesi, iddianameyi kabul etti. İlk duruşma tarihi 20 Nisan saat 09.00 olarak belirtildi.

Ensar Vakfı'nın tacizci hocasına 600 yıl istendi

İddianameye yansıyan bilgilere göre 8 çocuğun kesin şekilde tecavüze uğradığı 2 çocuğun ise vaka üzerinden uzun zaman geçtiği için tecavüzün kesin olarak ispat edilemediği ancak gerçekleşmiş olma ihtimalinin kuvvetli olduğu ifade edildi.

BirGün'den Serbay Mansuroğlu'nun haberine göre söz konusu tecavüz vakalarından 8'inin KAİMDER 2 tanesinin Ensar Vakfı'na bağlı evlerde gerçekleştiği iddianamede ifade edildi.

Gazeteport’te yer alan habere göre ise zanlı Muharrem B. akıl sağlığı yerinde olup olmadığının anlaşılması için adli tıpa götürülmek isteniyor. Ülke tarihin en ağır cezalarından biri olan 600 yıl hapis cezası istenen cinsel istismarcı öğretmen Muharrem B. için “deli raporu” alınmak istenmesi davanın seyrini baştan sona değiştirecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon