Ayberk Pekcan sevgilisine darptan tazminata mahkum oldu

Yönetmen ve menajer Canda Karıkutal’a tokat atıp saçından sürüklediği ileri sürülen eski sevgilisi oyuncu Ayberk Pekcan, 14 bin TL tazminat ödemeye mahkum oldu.

Yayınlanma: 02.09.2017 - 09:33
Abone Ol google-news

Oyuncu, yönetmen ve menajer Canda Karıkutal, altı yıl önce eski sevgilisi sinema ve dizi oyuncusu Ayberk Pekcan ile birlikte gece gezmesine çıktı. İddiaya göre gittikleri eğlence mekânında Karıkutal'a bir erkek arkadaşı sarıldı. Bu duruma kızan Ayberk Pekcan, Karıkutal'a hakaret etti. Bunun üzerine mekândan ayrılan genç kadın, taksiye binerek evine gitmek istedi. Pekcan da peşinden gittiği Karıkutal'a tokat atıp saçını çekti, ardından aynı taksiye bindi.

Sabah'tan Ümit Uzun'un haberine göre Pekcan, taksiden inmesine izin vermediği Karıkutal'ı kendi evinin önüne getirdi. Taksiden inmek istemeyen Karıkutal'ı saçından ve montundan tutarak indirmeye çalışan Pekcan'ı yoldan geçenler uyardı. Olay yerine polis geldi. Karıkutal'ın şikâyeti üzerine soruşturma başlatıldı. Gözünde morluk ve kolunda uyuşma meydana gelen Karıkutal, üç hafta iş göremez raporu aldı. Pekcan hakkında kasten yaralama suçundan İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

AYBERK PEKCAN: KENDİSİNİ DARP ETMEDİM

Canda Karıkutal ifadesinde, "Mekânda daha önce menajerliğini yaptığım Musa ile karşılaşınca sarıldık. Ayberk buna sinirlendi. Ben de 'Eğlence mekânında sen başka bir kadına sarıldığın için ben de sarıldım, ödeştik' dedim. Daha da sinirlendi. Gitmek istedim, beni dövdü" dedi. Ayberk Pekcan ise "Taksiyle benim evime gidiyorduk. Tartışmaya başladık, sürekli hakaretler edip beni tahrik ediyordu. Kendisini darp etmedim" dedi. Davayı karara bağlayan mahkeme Pekcan'ı 3 bin lira para cezasına çarptırdı. Ceza ertelendi.

Bunun üzerine Canda Karıkutal, Ayberk Pekcan'a İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'nde tazminat davası açtı. Gözünde ve vücudunda oluşan morluklar ile sol kolunda yaşanan uyuşma nedeniyle üç hafta geçici iş göremez raporu verilen Karıkutal'ın tazminat davasına Ayberk Pekcan cevap vermedi. Pekcan hakkındaki kararını açıklayan mahkeme, 9 bin TL maddi, 5 bin TL de manevi tazminat ödemesine hükmetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler