Aydın Aydoğan, Erdoğan hakkında yaptığı suç duyurusunun işleme alınmamasına itiraz etti

Gezi direnişi sırasında gaz bombasıyla ayağından vurulan Aydın Aydoğan’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında yaptığı suç duyurusu işlemden kaldırıldı. Savcı, Erdoğan’ın Gezi direnişine katılanlar hakkında söylediği sözlerin ifade özgürlüğü kapsamında olduğunu savundu.

Yayınlanma: 18.01.2018 - 17:49
Abone Ol google-news



Savcılık, Cumhurbaşkanları hakkında adli makamların soruşturma ve dava açma yetkisinin bulunmadığını, vatana ihanet suçlamasıyla TBMM üye sayısının dörtte üçünün vereceği kararla, Yüce Divan’da yargılanabileceğini anımsattı.

"Hukuk devleti ilkesine de aykırıdır"

Karara itiraz eden Aydoğan ise Erdoğan’ın Gezi eylemine katılanlara “çapulcu, kemirgen, terörist, dış mihrakların piyosun” gibi ifadelerle hakarette bulunduğunu, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiğini belirtti. Aydoğan, “Savcılığın gerekçesinde yer alan Anayasa’nın 105. maddesi, Cumhurbaşkanı’nın görevi nedeniyle işlediği suçlara ilişkindir. Cumhurbaşkanı hakkında adli makamların kamu davası açma yetkisi bulunmadığı gibi bir düzenleme mevcut değildir. Böyle bir yorum kişisel suçların cezasız kalmasına neden olmakla, hukuk devleti ilkesine de aykırıdır. Hakaret, kin ve düşmanlığa tahrik suçu, görevle ilgili değildir” dedi.

Erdoğan'ı şikayet etmişti... Aydoğan’ın suç duyurusuna ret

Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulunmuştu... Aydın Aydoğan serbest bırakıldı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler